Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moise Guran: Procurorii să-și miște fundurile bine plătite și să ancheteze Congresul PNL

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Moise Guran

Jurnalistul Moise Guran, recent demisionat din USR, le cere procurorilor să-și ”miște fundurile bine plătite” și să ancheteze numărul de cazuri de Covid-19 din preajma Congresului PNL, asta după ce în spațiul public s-au ridicat suspiciuni că au fost măsluite cifrele.

”Încă de săptămâna trecută numeroși oameni (experți, politicieni, observatori) au atras public atenția că cifrele de incidență din București sunt cusute cu frânghie, sunt adică subraportate pentru a putea organiza congresul PNL. Metoda este oarecum simplă, grosolană și a mai fost utilizată și anul trecut la subraportarea numărului de decese, înaintea alegerilor generale - pur și simplu DSP (care este controlat politic) schimbă cifrele.

Anul ăsta, că n-au mai avut alegeri generale ci doar un soi de concurs de tupeu (ce altceva a fost congresul PNL?), nu prea s-au mai sfiit și de aici vizibilitatea falsificării raportărilor.

Mare greșeală! Dacă este discutabil în ce măsură fapta de a subraporta numărul deceselor (anul trecut) este infracțiune, fapta de a subraporta numărul cazurilor implică luarea cu întârziere a unor măsuri epidemice și deci este infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. Fiind și săvârșită de funcționari care încalcă o lege, este și abuz în serviciu și nu orice abuz ci unul "cu consecințe deosebit de grave", deci la care limitele pedepsei se măresc cu 50%.

Mai trebuie doar ca Parchetul General să sesizeze aceste aspecte, iar domnii și doamnele procurori să-și miște fundurile bine plătite (pentru care am stat noi niște ani în stradă), să ia dosarul ăla cu congresul PNL de la polițiști, că nu e de competența lor, ci împreună cu acest al doilea abuz (după cel de anul trecut, când au ascuns numărul morților) să ancheteze atât DSP-ul cât și PNL-ul la pachet.

Și, dacă s-ar putea, mai repede, că mor deja sute de oameni pe zi!”, scrie Moise Guran.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.