Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova a început distribuirea pastilelor de iodură de potasiu către populație/ UPDATE: Ministerul Sănătății de la Chișinău neagă anunțul DSP

Ministerul Sanatatii
iodura de potasiu

UPDATE:

Ministerul Sănătății nu a decis distribuirea pastilelor de Iodură de potasiu către instituțiile medicale primare, după cum a anunțat șeful Direcției generale sănătate, Boris Gîlca.

Fals: Ministerul Sănătății a început distribuirea pastilelor de iodură de potasiuFoto: ziardecluj.ro

Ministerul Sănătății precizează că odată ce au fost primite pastilele de iodură de potasiu din partea României, Agenția Națională pentru Sănătate Publică le-a repartizat centrelor de sănătate publică din toate teritoriile, transmite Știri.md.

Acestea la rândul lor le vor distribui instituțiilor de asistență medicală primară doar la indicația Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, în cazul unui eventual accident nuclear grav, menționează autoritățile centrale din sănătate.

"O indicație în acest sens din partea CSE nu există, respectiv pastilele rămân stocate la centrele de sănătate publică, fiind împachetate separat pentru fiecare centru de sănătate, astfel încât la necesitate să fie eliberate rapid.

Menționăm că, în prezent, administrarea de către populație, în scop profilactic, a comprimatelor de iodură de potasiu este inoportună și poate avea efecte negative asupra sănătății.

În acest context, îndemnăm autoritățile să se documenteze și să nu răspândească informații eronate", a mai precizat Ministerul Sănătății.

 

STIRE INIȚIală

Ministerul Sănătății a decis distribuirea pastilelor de Iodură de potasiu către instituțiile medicale primare, despre aceasta a anunțat Șeful Direcției Generale Sănătate, Boris Gîlca.

Medicamentele fac parte din donația oferită de către România, transmite agora.md.

„Începând de vineri, 26 august, Centrul de Sănătate Publică Chișinău este în proces de distribuție a acestor pastile către asistența medicală primară, către Asociațiile medicale teritoriale și centrele medicale de asistență primară”, a declarat Gîlca.

Totuși, autoritățile municipale avertizează populația că nu este nevoie să se adreseze pentru aceste medicamente.

„Ele sunt stocate și vor rămâne stocate la instituțiile medicale respective și doar în cazul unui pericol, la decizia Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău vor fi distribuite prin medicul de familie către populația vizată”, a explicat șeful Direcției Generale Sănătate.

Amintim că, România a donat R. Moldova un lot de peste un milion de pastile de iodură de potasiu. Aceasta după ce Ministerul Sănătății a purtat discuții cu partea română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.