Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova are noi piețe de desfacere pentru produsele sale

stiri.md
produse moldova alimente

Republica Moldova va beneficia de un acces preferențial mai extins, atât în comerțul cu bunuri, precum și în comerțul cu servicii, cu statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA) - Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția.

În urma discuțiilor dintre Republica Moldova și statele membre ale Asociației Europene de Liber Schimb (EFTA), au fost înregistrate rezultate pozitive pe marginea ofertelor de bunuri și principiului de liberalizare a comerțului cu servicii; capitolul ce vizează investițiile și dreptul la stabilire, precum și dispoziții juridice, aspecte privind prevederile generale și instituționale ale acordului, dar și cel ce vizează soluționarea litigiilor, transmite Știri.md.

Unul dintre aspectele de bază urmărite în cadrul negocierilor Acordului de liber schimb cu țările EFTA este de a obține beneficii maxime pentru producătorii autohtoni cu potențial de export și, prin urmare, diversificarea piețelor de desfacere pentru produsele moldovenești prin liberalizarea comerțului și eliminarea barierelor tarifare și netarifare în raport cu țările semnatare.

Țările membre EFTA au demonstrat deschidere față de Republica Moldova, luând în considerare situația geo-politică din regiune și dificultățile întâmpinate de către țara noastră în acest context. În context, s-a agreat faptul că Republica Moldova va beneficia de un acces preferințial mai extins, atât în comerțul cu bunuri, precum și în comerțul cu servicii.

Reamintim că negocierile au fost lansate în 2021, având la bază declarația comună privind cooperarea economică semnată în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.