Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii se gândesc să renunțe la Gazprom înainte de rușii să închidă conducta

Guvernul Republicii Moldova
Andrei Spînu

Vicepremierul Andrei Spînu are "foarte mari îndoieli" cu privire la continuarea relaţiilor cu Gazprom, principalul furnizor de gaze al Republicii Moldova.

Potrivit Infotag, Spînu a declarat, miercuri, la un briefing, că asemenea îndoieli există încă din luna august şi, prin urmare, Guvernul se pregăteşte pentru o posibilă sistare a livrărilor - "cumpără volume de gaz pentru rezervă, cumpără păcură, creşte rezervele de cărbune, implementează un program de asigurare a populaţiei cu lemne de foc", transmite Știri.md.

El a amintit, de asemenea, de împrumutul BERD de 300 de milioane de euro, pe care Republica Moldova îl poate folosi în caz de urgenţă pentru achiziţionarea de gaze. Cu toate acestea, Spînu rămâne optimist cu privire la traversarea cu succes a iernii.

Anterior, viceprim-ministrul a declarat că Gazprom n-a fost de acord să prelungească perioada de auditare a datoriei Moldovagaz pentru perioada de după 1 octombrie şi a remarcat că "din conversaţiile cu Miller (Aleksei, preşedintele Consiliului de administraţie al Gazprom " - "I.") n-a înţeles dacă livrările de gaze către Moldova vor continua după 1 octombrie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.