Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova, perna de aer a ucrainenilor pentru exportul de cereale

Ziarul de Garda
berizino basarabeasca cale ferata ucraina

Moldova a fost inclusă în Platforma creată de Comisia Europeană, întru gestionarea crizei grânelor, alături de cele cinci state membre a UE: România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

"Republica Moldova a fost invitată să fie parte a platformei și să participe la cea de-a treia reuniune în zilele următoare. Este important ca să întreprindem toate acțiunile ce vor reduce timpul de trecere a frontierei pentru produsele agricole, să îmbunătățim infrastructura de la punctele de trecere, astfel încât tranzitarea cerealelor ucrainene să aibă loc în regim fluidizat", potrivit declarației ministrului Agriculturii, Vladimir Bolea, care se află într-o vizită în Ucraina în scopul planificării eficiente a logisticii transportului de cereale, transmite Știri.md cu referire la Bani.md.

Transportul cerealelor ucrainene pe calea ferată din R. Moldova este mai scump din 1 iulie, cu 8%, potrivit directorului adjunct al Ukrzaliznytsia, Valeriy Tkachev.

"Diferența de tarife pentru livrarea de cereale la elevatoarele de cereale din Ismail este de 10 dolari, din Reni – 12 dolari. Dacă Ucraina ar putea obține o reducere de aproximativ 5 dolari, ar fi realist să încarce nu doar direcția spre Reni, ci și spre Giurgiulești", spunea Tkachev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.