Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova refuză Rusia. Va permite secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusia doar în cadrul misiunilor diplomatice

alegeri rusia

Chișinăul va permite deschiderea secțiilor de votare pentru alegerile prezidențiale din Rusiei doar în cadrul misiunilor diplomatice. Autoritățile vor interzice desfășurarea scrutinului în regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi. Totodată, agenția oficială de la Moscova TASS, anunță că Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a fost informată că se permite deschiderea unei singure secții de votare, care va activa pe teritoriul ambasadei, relatează stiripesurse.md

„Noi am interzis organizarea alegerilor oriunde în afara misiunii diplomatice. Dacă se va încerca organizarea acestui scrutin, acest lucru va fi extrem de contraproductiv. Vom contracara aceste acțiuni care sunt în detrimentul RM”, a spus Mihai Popșoi în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Presa din regiunea transnistreană titrează că astfel le-ar putea fi încălcare dreptul locuitorilor care dețin cetățenia rusă, din stânga Nistrului.

Precizăm că ultima oară Moldova a interzis în septembrie 2021 organizarea alegerilor pentru Duma de stat rusă. În pofida acestui fapt autoritățile neconstituționale de la Tiraspol au instituit 27 de seții de votare.

Alegerile prezidențiale în Rusia au loc în martie, 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.