Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia strânge șurubul față de Moldova. Rosselhoznadzor recomandă restricții la importul produselor agricole moldovenești

Rosselhoznadzor
Rosselhoznadzor

Rosselhoznadzor avertizează despre posibila impunere a unor noi restricții la importul produselor agricole moldovenești. De data asta, instrumentul de șantaj economic al Moscovei și-a exprimat ”îngrijorarea față de cazurile tot mai frecvente de detectare în țările Uniunii Economice Euroasiatice a obiectelor de carantină în produsele de natură vegetală din R. Moldova”, transmite RIA Novosti.

Rosselhoznadzor a subliniat că, deși a transmis o notă de serviciu prin care a recomandat luarea în considerare a unei posibile introducere a restricțiilor temporare de import, aprovizionarea cu produse agricole moldovenești ”contaminate” continuă, transmite Deschide.md.

Potrivit agenției, numai în luna iulie au fost înregistrate 13 cazuri de depistare a cinci tipuri de obiecte de carantină pentru țările Uniunii Economice Euroasiatice. Printre acestea se numără molia orientală, musca orientală a fructelor și musca mediteraneană, precum și agentul patogen Monilinia fructicola și ambrozia penifolie.

În total, Rosselhoznadzor ”a depistat” în 2021 și 2022 93 de fapte de detectare a 11 tipuri de obiecte de carantină în produse vegetale care au venit din R. Moldova pe teritoriul Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.