Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova, Ucraina și Georgia au îndemnat Rusia să-și retragă trupele de pe teritoriile lor

rusia moldova

Moldova, Ucraina și Georgia au îndemnat Rusia, miercuri, în rezoluția semnată la finalul Summitului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, să își retragă trupele de pe teritoriul acestor țări.

„Am reamintit că încercările de anexare ale Rusiei și ocuparea ilegală a teritoriilor Georgiei (Abhazia și Osetia de Sud - n. red.), agresiunea acesteia în estul Ucrainei și ocuparea temporară a Crimeei, precum și conflictul nesoluționat din regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova reprezintă o amenințare serioasă pentru regiune și per total pentru toată Europa”, se arată în rezoluția Summitului Parteneriatul Estic, desfășurat miercuri la Bruxelles, transmite presa din Republica Moldova.

Rusia este implicată militar în toate cele trei state ale Trio-ului Asociat din Parteneriatul Estic, acolo unde menține sub o formă sau alta conflicte pe teritoriile acestor țări.

Semnatarii condamnă ferm „încălcarea clară a suveranității și integrității teritoriale a mai multor state ale Parteneriatul Estic, inclusiv incitarea și sprijinul pentru aceste conflicte prin folosirea dezinformării și a atacurilor cibernetice, creșterea militarizării în regiune, încălcarea drepturilor omului sau organizarea temporară a alegerilor teritoriile ocupate”.

De asemenea, cele cinci state care semnează rezoluția și-au luat angajamentul, având sprijinul popular, să continue să lucreze în direcția aderării la UE.

„Facem apel la UE să sprijine alegerea suverană a statelor noastre și pașii întreprinși de noi față de integrarea europeană și recunoașterea perspectivei europene a Georgiei, Republicii Moldova și Ucrainei”, concluzionează rezoluția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.