Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldova vrea reluarea împrumuturilor de la FMI: În anul 2021 printre principalele obiective este restabilirea finanțării externe, care este crucială

capital.ro
FMI, Fondul Monetar Internațional

Ministerul Finanţelor consideră drept una dintre sarcinile sale principale în anul 2021 "restabilirea finanţării externe, care este crucială pentru asigurarea stabilităţii financiare a statului". Surse din cadrul serviciului de presă al Ministerului Finanţelor au relatat pentru agenţia Infotag, că despre aceasta a spus, în ajun, ministrul Dumitru Budianschi, în cadrul consultărilor publice privind proiectul Planului de acţiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022, pe domeniul managementului finanţelor publice.

Ministrul a prezentat viziunea strategică, obiectivele de dezvoltare aferente domeniului finanţelor publice şi setul de priorităţi propuse spre realizare în perioada imediat următoare şi cele ce urmează a fi implementate până la sfârşitul anului 2022.

"În anul 2021 printre principalele obiective este restabilirea finanţării externe, care este crucială în asigurarea stabiltăţii financiare.

Pentru a atinge acest obiectiv am iniţiat şi vom continua activităţile ce ţin de accesarea asistenţei macrofinanciare din partea Uniunii Europene, dar şi, reluarea dialogului cu FMI şi încheierea Memorandumului de ţară până la sfârşitul anului 2021", a menţionat Budianschi.

Potrivit lui, obiectivele pe termen scurt acoperă cele mai importante domenii care rezultă din competenţele Ministerului Finanţelor: politicile bugetare şi procesul bugetar, investiţiile publice, achiziţiile publice, domeniul fiscal-vamal, managementul datoriei de stat, coordonarea asistenţei externe, controlul financiar public intern etc.

"Gestionarea prudentă, transparentă şi eficientă a finanţelor publice rămâne o prioritate pentru Guvern şi implicit pentru Ministerul Finanţelor.

Aceasta va fi linia noastră principală pentru toate activităţile legate de finanţele publice", a menţionat Budianschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.