Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii se declară sceptici în privinţa îmbunătăţirii nivelului de viaţă (sondaj)

stiri.md
moldoveni

Majoritatea moldovenilor consideră că Republica Moldova se îndreaptă într-o direcţie greşită şi nu aşteaptă o îmbunătăţire a nivelului de viaţă în viitorul apropiat, în mare parte şi din cauza situaţiei din regiune, relatează Radio Moldova.

Totodată, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede aceleaşi patru partide, care sunt prezente în Parlament actualmente, arată rezultatele sondajului de opinie publică realizat recent de Institutul Republican Internaţional în Republica Moldova şi prezentate de experta Alisa Lişanschi, transmite trm.md.

„58 la sută spun că direcţia ţării este greşită, 28% că este corectă, ceea ce este un rezultat similar cu cel de anul trecut. Problemele dominante sunt preţurile, nivelul de viaţă şi locurile de muncă, pentru anul următor doar 17 la sută cred că nivelul de viaţă va creşte, ceea ce ar putea provoca un val de emigrare.

În ceea ce ţine de alegeri, rezultatele sunt cam aceleaşi, Partidul acţiune şi Solidaritate, Partidul Socialiştilor, Partidul „Shor” şi Partidul Comuniştilor, dar a crescut numrul acelor care nu ar vota sau nu ştiu pentru cine ar vota”, a menţionat Alisa Lişanschi.

Menţionăm că sondajul a fost realizat în perioada 9 februarie - 30 martie.

În total, au fost intervievaţi 1.306 respondenţi, dintre care 637 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani.

Din totalul respondenţilor, 530 de persoane au fost intervievate până la izbucnirea războiului din Ucraina, iar 776 de persoane au fost intervievate începând cu 24 de februarie, după începerea războiului din statul vecin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.