Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii sunt îndemnați să reducă consumul de energie electrică după atacurile din Ucraina

Pinterest
Moldova

Cetățenii din Republica Moldova sunt îndemnați să reducă consumul de energie electrică după atacurile cu rachete din Ucraina, potrivit Sky News.

Cetățenii din Republica Moldova sunt îndemnați să reducă consumul de energie electrică în orele de vârf din cauza unor probleme de aprovizionare. Acestea au apărut după ce Ucraina a suspendat exporturile în urma atacurilor cu rachete rusești care au lovit rețeaua sa energetică în această săptămână.

Locuitorii din Moldova sunt îndemnați să amâne pornirea mașinilor de spălat rufe, a mașinilor de spălat vase și a altor aparate electrocasnice, precum și încărcarea dispozitivelor electronice, până după ora 23.00.

Ministerul moldovean al Infrastructurii a anunțat că Moldova se confruntă cu un deficit între 50 și 100 de megawați în urma acțiunii Kievului.

„În perioadele de vârf, cererea de energie electrică depășește capacitatea de generare accesibilă", au spus oficialii moldoveni.

Centrala termoelectrică Kuchurgan, deținută de ruși în regiunea separatistă Transnistria, produce aproximativ 70% din energia electrică a Moldovei.

Însă Gazprom a redus livrările de gaze naturale către centrală cu 30% de la 1 octombrie, pe fondul unei dispute legate de plăți.

Pe fondul îngrijorării crescânde, vicepremierul țării, Andrei Spînu, a declarat că România va ajuta Moldova să acopere deficitul de energie electrică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.