Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii sunt mai preocupați de asigurarea mașinii decât a propriei vieți sau a locuinței

facebook.com
asigurari insurance

Moldovenii preferă să-și asigure mașina în defavoarea sănătății, a vieții sau a locuinței. Trend care se explică prin faptul că asigurarea pentru mașină RCA este obligatorie, în timp ce celelalte tipuri de asigurări sunt facultative.

Astfel, moldovenii în șase luni ale anului 2023, și-au perfectat polițe de asigurare de sănătate în sumă de 65,6 milioane de lei, în timp ce asigurările pentru mașini CASCO și RCA au însumat cumulativ 945,5 milioane de lei, ceea ce constituite 68% din totalul polițelor perfectate, relatează bani.md.

Asigurările de viață au însumat 46 milioane de lei, iar asigurările pentru casă au constituit 175 milioane de lei.

Volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, a însumat, în ianuarie-iunie 2023, 1,4 miliarde de lei cu 18,3% mai mult față de semestrul unu al anului precedent. Despăgubirile și indemnizațiile de asigurare au crescut și ele cu 14,6% mai mult, la 482 milioane de lei.

Sectorul asigurărilor a înregistrat o evoluție semnificativă și în ceea ce privește veniturile și cheltuielile generale. Astfel, veniturile au crescut cu 27,4%, la 2,2 miliarde de lei, iar cheltuielile au avansat cu 25,9% în comparație cu perioada similară din anul anterior, la 2 miliarde de lei.

Profitul companiilor de asigurări a înregistrat o majorare de 44,5% – 233 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.