Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii vor protesta în fața ambasadei Rusiei din Chișinău 'împotriva nelegiuirilor comise împotriva populației civile din Ucraina'

captura Jurnal TV
Ambasada Rusiei Chisinau Moldova

Sâmbătă, 24 februarie, când se împlinesc exact doi ani de când Rusia a atacat Ucraina, sunt anunțate mai multe acțiuni de protest în fața Ambasadei Rusiei de la Chișinău. La ora 11:00, Amnesty Internațional Moldova va organiza un protest cu genericul „Cerem justiție pentru Ucraina”, transmite jurnal.md.

Organizatorii protestului spun că vor cere justiție pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma invaziei rusești din Ucraina și îți vor exprima solidaritatea cu poporul ucrainean.

Moldovenii vor protesta în fața ambasadei Rusiei din Chișinău

Protestăm pașnic împotriva nelegiuirilor comise împotriva populației civile din Ucraina și cerem justiție. Războiul din Ucraina durează deja de zece ani, începând cu ocuparea Crimeii de către Rusia în februarie 2014. Timp de zece ani oamenii din Ucraina suferă nenumărate atrocități și încălcări grave ale drepturilor omului. Justiție pentru Ucraina înseamnă răspundere pentru toate crimele comise de Rusia începând cu 2014”, se arată în comunicat Amnesty International Moldova.

Totodată, organizația pentru drepturile omului spun că de zece ani a documentat numeroase atrocități, inclusiv țintirea deliberată a civililor și a infrastructurii civile critice, dispariții forțate, execuții extrajudiciare, tortură, privare ilegală de libertate, transferuri forțate de civili și abuzuri asupra prizonierilor/prizonierelor de război.

Tot mâine, la ora 12:30, organizația de tineret PAS Youth, va organiza un flashmob în fața ambasadei Federației Ruse din Chișinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.