Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moldovenii vor putea călători mai ușor în UE

moldova ue

Guvernele din Uniunea Europeană au convenit miercuri, 30 iunie, să adauge 11 țări, inclusiv Republica Moldova, pe lista lor de state din care vor permite călătorii neesențiale.

Ambasadorii din cele 27 de state ale UE au aprobat completările miercuri în cadrul unei reuniuni, modificarea urmând să intre în vigoare în următoarele zile, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Este vorba de Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită.

Fost membru al UE, Marea Britanie, unde varianta extrem de infecțioasă a tulpinii Delta a provocat o creștere accentuată a cazurilor de COVID-19, nu se află pe listă.

Țărilor UE li se recomandă să ridice treptat restricțiile de călătorie pentru cele 14 țări actuale de pe listă - Albania, Australia, Israel, Japonia, Liban, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Rwanda, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda și Statele Unite State. Sunt incluse și regiunile administrative chineze Hong Kong și Macao.

Țările UE pot solicita în continuare un test negativ COVID-19 sau o perioadă de carantină.

Precizăm că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că Republica Moldova se află printre zece state cetățenii cărora ar putea intra în UE în baza certificatelor de vaccinare sau a prezentării rezultatului negativ la testul COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.