Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment emoționant la Galaţi: Marş umanitar al jandarmilor pentru camarazi aflaţi în dificultate

www.viata-libera.ro
marș jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi organizează joi acţiunea umanitară 'Marşul Jandarmeriei Gălăţene - Întinde o mână şi salvează o viaţă!', pe un traseu de 17 km cu dificultate medie de abordare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Mircea Bădin, este al treilea an de când Jandarmeria Galaţi a iniţiat o acţiune cu caracter umanitar menită a reda şansa la o viaţă normală oamenilor în uniformă, cei care la rândul lor au salvat vieţi atunci când a fost nevoie.

"După ce în anul 2015 am ajutat doi colegi pompieri iar în anul 2016 am redat o umbră de speranţă pentru doi oameni în uniformă din Batalionul 284 Tancuri 'Cuza Vodă' Galaţi şi Serviciul Rutier al Poliţiei Locale Galaţi, anul acesta ne-am concentrat efortul pentru a ajuta doi camarazi care trec prin momente grele. Vorbim aici de colegul nostru, plutonierul adjutant Covrig Viorel din Jandarmeria Galaţi, a cărui soţie a fost diagnosticată cu o tumoare cerebrală. Jandarmul care a salvat sute de persoane la inundaţii şi la înzăpeziri are nevoie de sprijinul nostru să-i redăm încrederea în şansa soţiei, mai mult decât atât, greutăţile vieţii cotidiene punându-şi amprenta pe viaţa familiei. De asemenea, acest marş este dedicat şi maistrului militar Păltinuş Nelu din cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată 'Sf. Andrei' Galaţi, care în 2016 a fost diagnosticat cu neoplasm bronhopulmonar drept. Decorat în Afganistan în urma participării la misiunile din 2005, 2008 şi 2011-2012, militarul care a protejat vieţi în teatrele de operaţii are acum nevoie de noi să-l protejăm şi să-i redăm un strop de speranţă", se arată într-un comunicat remis de IJJ, conform Agerpres.

Citește și: SRI spune că atacul cibernetic de la MAE a fost ȚINTIT: Doar anumite persoane au fost vizate

Pentru a conştientiza greutăţile cu care se confruntă cei doi militari a fost ales un traseu de 17 km, în teren variat, cu plecare din Cazarma Jandarmeriei şi sosire în pădurea Gârboavele - Tabăra Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Galaţi, precizează sursa citată.

Deplasarea nu se face pe DN 25, traseul ales pentru marş fiind de-a lungul lacului Brateş, spre staţia de apă Tuluceşti - urcare spre drumul naţional şi prin câmp, până în pădurea Gârboavele.

"Totodată, cei care doresc să se deplaseze în alergare spre locaţia mai sus amintită vor avea ocazia să o facă, împreună cu plutonierul major Cristian Onofrei, Jandarmul de onoare al anului 2016 şi un grup de alergători gălăţeni", se mai menţionează în comunicat.

Taxa de participare este de minimum zece lei iar banii colectaţi vor fi direcţionaţi către cei doi oameni în uniformă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.