Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment halucinant! De ce nu se poate ține ziua rugby-ului pe stadionul Arcul de Triumf

stadionul arcul de triumf

Scandalul dintre Federația Română de Rugby (FRR) și administrația Complexului Sportiv Național – Arcul de Triumf continuă. FRR a făcut o solicitare pentru accesul temporar pentru organizarea unui eveniment destinat copiilor, pe arena de lângă Mănăstirea Cașin, pentru câteva ore, în ziua națională a sportului cu balonul oval, pe 4 mai.

Răspunsul primit a fost unul categoric negativ, sub forma unui "nu se poate", asemenea unui placaj puternic. Se pare că stadionul este deja închiriat în ziua festivă, fiind rezervat pentru evenimentele organizate de către "Martorii lui Iehova", conform ProSport.ro.

În mijlocul conflictelor dintre Federația Română de Rugby, Agenția Națională pentru Sport și Complexul Sportiv Național – Arcul de Triumf, au început să apară situații absurde bazate pe fapte incredibile. Realitatea pare să imite ficțiunea lui Caragiale și să readucă în atenție aspecte demne de comedie sau de un banc, însă este pur și simplu adevărul. Pentru unii, acesta este un adevăr dificil de acceptat.

Pe data de 22 martie, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a transmis o solicitare către Agenția Națională pentru Sport pentru a organiza un eveniment dedicat copiilor pe terenul central al stadionului Arcul de Triumf în data de 4 mai 2024. Alegerea acestei date se datorează faptului că pe 4 mai este ziua națională a rugby-ului.

Conform cererii FRR, evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în intervalul orar 08:00 – 14:00.

Răspunsul primit, trei zile mai târziu, l-a blocat pe conducătorul FRR. „Ne-au transmis că nu se poate din cauză că este, deja, un alt eveniment contractat”, a specificat Alin Petrache.

În ziua solicitată, arena este deja închiriată pentru un alt eveniment, conform comunicatului transmis de Agenția Națională pentru Sport și semnat de Radu Popa (directorul Complexului Național – Arcul de Triumf), adjunctul Mihaela Dan și șeful de serviciu baze sportive – Radu Andrei Neagu. Conform acestui comunicat: „Vă transmitem faptul că nu avem disponibilitate în ziua solicitată de dumneavoastră deoarece pentru această dată există deja un eveniment programat să se desfășoare pe stadion”

Evenimentul pentru care arena a fost închiriată este un congres, conform explicațiilor oferite de directorul CNAT, Radu Popa. Acesta a clarificat că pe 4 mai, când este ziua rugby-ului în țara noastră, stadionul a fost închiriat pentru un congres organizat de o societate. Mai exact, „o societate care ține un congres”.

Este important de menționat că, în timp ce Federația Română de Rugby a trimis cererea pe 22 martie pentru a organiza evenimentul pe arena, societatea a închiriat stadionul cu cele 8.207 de locuri încă din luna ianuarie.

Am primit și noi solicitarea celor de la federație, dar nu putem să onorăm, stadionul este închiriat pentru un congres. Este vorba de o societate care a mai închiriat și în trecut. Acum mă gândesc că cei de la FRR știau de ceva timp că pe 4 mai este această sărbătoare, cum și noi știm că pe 1 Decembrie e închisă circulația. În plus, acest eveniment legat de ziua rugby-ului – de care eu, sincer, nu știam – poate fi organizat și în altă parte, pe un alt teren, într-o altă locație”, a spus Radu Popa pentru ProSport.

Din informațiile obținute de ProSport, arena Arcul de Triumf este închiriată pentru data de 4 mai celor de la „Martorii lui Iehova”. Așadar, nicio legătură cu sportul. Cu transparență, Radu Popa a confirmat. „Despre ei este vorba, am mai colaborat și au fost foarte bine organizați, au lăsat curățenie”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.