Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment INEDIT în Parlament: Tăriceanu, supărat pe ziua de 8 Martie

tariceanu3

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului de miercuri, 8 martie, a început cu un moment inedit furnizat de președintele Senatului și conducătorul ședinței, Călin Popescu Tăriceanu.

Al doilea om în stat a deschis ședința cu o urare de „La mulți ani!” pentru doamne și domnișoare, cu ocazie zilei de... 1 Martie. Tăriceanu s-a grăbit să explice faptul că nu apreciază foarte mult ziua de 8 Martie - Ziua Internațională a Femeii, din cauza conotației acestei sărbători înainte de 1989, motiv pentru care face urarea cu referire la ziua de 1 Martie.

Vezi și: SURSE - Începe epurarea: Dragnea și Tăriceanu dau startul la marea împărțeală

Ziua internațională a femeii a apărut pe fondul mișcărilor sociale legate de muncă de la începutul secolului XX, în America de Nord și în Europa, motiv pentru care mulți o consideră încă o sărbătoare cu rădăcini comuniste.

Prima Zi națională a femeii a fost marcată în Statele Unite, la 28 februarie 1909. Partidul Socialist a desemnat această zi în amintirea grevei din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, în care femeile au protestat împotriva condițiilor de muncă. În anul 1910, Internaționala Socialistă reunită la Copenhaga a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii, fără a stabili însă o dată anume, data de 8 martie fiind aleasă abia în 1913.

Cu prilejul Anului Internațional al Femeii, în 1975, Organizația Națiunilor Unite a sărbătorită pentru prima dată Ziua internațională a femeii la 8 martie. În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie — Ziua femeii și 19 noiembrie — Ziua bărbatului. Cele două zile, Ziua femeii și Ziua bărbatului, urmând să fie sărbătorite anual în zilele de 8 martie și 19 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.