Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment ISTORIC: Când se așteaptă să aibă loc prima convorbire telefonică între Putin şi Trump

www.slate.com
Vladimir Putin Donald Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump ar urma să aibă o primă discuţie telefonică sâmbătă, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP, Reuters şi TASS.

La o întrebare adresată de agenţia de presă RIA Novosti cu privire la posibilitatea unei convorbiri telefonice sâmbătă între cei doi lideri, anunţată anterior de canalul de televiziune CNN, Peskov a răspuns "da".

Potrivit TASS, care îl citează pe acelaşi purtător de cuvânt al Kremlinului, convorbirea telefonică este programată pentru sâmbătă, 28 ianuarie.

Citește și: Convorbire telefonică între ministrul apărării din SUA şi omologul său german pe tema apărării

Într-un interviu acordat joi Fox News, noul preşedinte american a spus că va avea în curând posibilitatea să discute cu liderul rus. "El (Putin) m-a sunat când am câştigat. Dar noi încă nu am vorbit. Dar, după cum am înţeles, vom vorbi în curând", a spus Trump, citat de TASS.

Dacă această discuţie telefonică va avea loc, acesta va fi primul lor contact oficial de la învestitura lui Donald Trump la 20 ianuarie.

Putin şi Trump au avut pentru prima oară o convorbire telefonică în luna noiembrie 2016, la scurt timp după victoria magnatului imobiliar în alegerile prezidenţiale din SUA în 8 noiembrie. Ei au subliniat atunci necesitatea "normalizării" relaţiilor între Moscova şi Washington, afectate în special de criza ucraineană.

Pe durata campaniei electorale, Donald Trump a fost acuzat de rivala sa democrată Hillary Clinton că este "marioneta" lui Vladimir Putin.

Cu mai puţin de o lună înainte de a părăsi Casa Albă, fostul preşedinte al SUA, Barack Obama, a adoptat la sfârşitul lui decembrie 2016 o serie de măsuri de represalii împotriva Moscovei, acuzată că a încercat să influenţeze campania electorală din SUA în favoarea lui Donald Trump, anunță Agerpres.

La rândul său, Trump a lăudat în mod repetat calităţile de lider ale lui Putin şi a declarat că speră să aibă o "relaţie foarte bună" cu el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.