Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric în India - Prima paradă LGBT după dezincriminarea homosexualității

pridepropaganda.com
propaganda lgbt

Mii de persoane agitând steaguri curcubeu au participat duminică la New Delhi la primul marş organizat după depenalizarea homosexualităţii în India, decisă în septembrie de Curtea Supremă, transmite AFP preluată de Agerpres.

Strigând ''ne-am câştigat libertatea!'', participanţii au defilat în capitala indiană, purtând pancarte pe care era scris ''Iubirea câştigă'' sau ''Adio 377'', o referire la vechiul articol din codul penal datând din epoca colonială britanică ce condamna relaţiile sexuale între persoanele de acelaşi sex. Acest articol de lege a fost declarat ilegal în septembrie de către Curtea Supremă, cea mai înaltă instanţă judiciară din această ţară cu 1,25 miliarde de locuitori.

Potrivit organizatorilor, această manifestaţie este cea mai importantă de la începutul paradelor gay în 2007. ''Este pentru prima dată când nu defilăm ca nişte criminali. Oamenii defilează liber, fără povară'', a declarat una dintre organizatoarele marşului, identificată drept Deepti.

Articolul 377, introdus de coloniştii britanici în 1861, prevedea pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru homosexualitate. Cu toate acestea, condamnările erau foarte rare, iar judecătorii au apreciat că dispoziţia penală vizată ''devenise o armă de hărţuire împotriva comunităţii LGBT''.

Depenalizarea homosexualităţii a fost pronunţată pentru prima dată în India în 2009 de către Înalta Curte din New Delhi, dar această decizie a fost casată în 2013 de către Curtea Supremă din motive de procedură.

În pofida acestei evoluţii, comunitatea gay este în continuare stigmatizată în India în sectoarele cele mai tradiţionale ale societăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.