Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment ISTORIC în Japonia: Tokyo are prima femeie guvernator

bbc.com
guvernator tokyo

Fostul ministru japonez al apărării Yuriko Koike va deveni prima femeie guvernator al capitalei Tokyo, au confirmat luni rezultatele finale ale alegerilor, informează agenţia DPA, conform agerpres.ro

În alegerile de duminică, Koike, deputată a Partidului Democrat Liberal (LDP) la putere şi care a candidat fără susţinerea partidului, a obţinut victoria asupra fostului ministru de interne Hiroya Masuda, care a fost sprijinit de LDP al prim-ministrului Shinzo Abe şi partenerul de coaliţie Komeito.

Sebastian Ghiță, dezvăluiri despre SOV: 'Noi am aflat acum 10 ani'


Koike, fostă prezentatoare de televiziune care vorbeşte fluent limbile arabă şi engleză, a obţinut 2,91 milioane de voturi, în timp ce Masuda, care a fost guvernator al prefecturii Iwate, 1,79 milioane. 

Jurnalistul TV Shuntaro Torigoe, sprijinit de principala opoziţie, Partidul Democrat, şi alte trei partide, a obţinut 1,35 milioane de voturi.

Val de ACCIDENTE pe Autostrada Soarelui

Turcia trece la amenințări și dă un ultimatum UE


Alegerile de la Tokyo au fost îndeaproape urmărite, în timp ce noul guvernator este de aşteptat să joace un rol crucial în a face din Olimpiada 2020 în 
oraş un succes, notează DPA. 

Koike, absolventă a Universităţii din Cairo şi care de asemenea a servit ca ministru al mediului, a primit un sprijin larg din partea alegătorilor neafiliaţi şi a atras chiar unii susţinători ai LDP şi Komeito criticând ramura dominată de bărbaţi a LDP la Tokyo. 

Un număr record de 21 de candidaţi s-au prezentat la alegerile pentru succesorul lui Yoichi Masuzoe, un fost ministru al sănătăţii care a demisionat în iunie după ce a recunoscut că a cheltuit fonduri politice în scopuri private. El a fost de asemenea criticat pentru excursii de afaceri costisitoare în străinătate, aminteşte DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.