Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment ISTORIC la Kiev: Noul mitropolit primat al Ucrainei a fost întronizat - VIDEO

Primatul noii Biserici ortodoxe a Ucrainei, independente de Patriarhia Moscovei, a fost întronizat duminică în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Kiev, care a formalizat o dată în plus ruperea legăturilor spirituale cu vecinul rus, transmite AFP.

Întronizarea mitropolitului Epifanie, în vârstă de 40 de ani, a avut loc la catedrala Sfânta Sofia din Kiev, în prezenţa preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, scrie agerpres.ro.

Citește și: Umilință totală pentru Mircea Badea! Marian Godină râde de Mircea Badea, după ce vedeta Antena 3 a fost bătută în mall

Preşedintele, care a anunţat marţi că va candida pentru un nou mandat la scrutinul din 31 martie, a explicat la televiziune că ceremonia marchează "desăvârşirea" procesului vizând crearea în Ucraina a unei biserici ortodoxe ce nu mai depinde de tutela religioasă a Rusiei.

Petro Poroşenko a anunţat la 15 decembrie anul trecut crearea Bisericii ortodoxe ucrainene independente de Patriarhia Moscovei, ca urmare a unei decizii în acest sens a ''Conciliului de Reunificare'', format din feţe bisericeşti ortodoxe ucrainene.

Citește și: Dezamăgire totală pentru Rareș Bogdan! Anunț important privitor la emisiunea sa

În octombrie, patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului a recunoscut o biserică ortodoxă independentă în Ucraina, revocând o decizie veche de 332 de ani care plasase Ucraina sub Patriarhia Moscovei. În replică, Biserica Ortodoxă Rusă a anunţat ruperea relaţiilor cu Patriarhia Constantinopolului. Decretul de autocefalie a fost semnat de patriarh la 5 ianuarie în prezenţa preşedintelui ucrainean şi a mitropolitului Epifanie la biserica Sf. Gheorghe din cadrul Patriarhiei ecumenice de la Istanbul.

Citește și: VIDEO. Reacție uluitoare a lui Mircea Badea, după ce a fost făcut KO! A vrut să se bată din nou .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.