Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric: Osemintele Principelui Regent Nicolae al României vor fi repatriate

MAE
Margareta

Custodele Coroanei Române, Margareta, a decis ca osemintele Principelui Regent Nicolae al României să fie repatriate. Cel de al doilea fiu al regelui Ferdinand și al Reginei Maria va odihni, alături de soția sa, Ioana, în noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș. Familia regală anunță că ceremonia funerară va avea loc vineri, 29 martie. Principele Nicolae a murit în 1978 la Madrid în Spania și a fost înmormântat la Lausanne, în Elveția.

”Șeful Casei Majestății Sale Custodele Coroanei are onoarea de a anunța decizia Majestatii Sale Margareta de a repatria osemintele Principelui Regent Nicolae al României. Cel de-al doilea fiu al Regelui Ferdinand și al Reginei Maria va odihni, alături de soția sa Ioana, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală de la Curtea de Argeș.

Cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, Înalt Preasfinția Sa Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului va oficia ceremonia de reînhumare vineri, 29 martie 2024, la ora 12.00. Principele Regent Nicolae își va dormi somnul de veci lângă fratele său mai mare, Regele Carol al II-lea, în Pridvorul Noii Catedrale.

Biroul de Presă va face public programul ceremoniei de reînhumare în ziua de 27 martie 2024.”, se precizează în anunțul Casei Regale a României.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.