Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric - Prima femeie astronaut din EAU

spatiu, cosmos

Nora Al-Matrooshi face istorie în Emiratele Arabe Unite. Este prima femeie astronaut din ţară. Ea şi Mohammed Al-Mulla au fost selectaţi din peste 4.000 de candidaţi.

Alături de Mohammed Al-Mulla (32 de ani) face parte din ultima serie de astronauţi acceptaţi în programul Centrului Spaţial Mohammed Bin Rashid (MBR) din Emiratele Arabe Unite.

Anunţul a fost făcut pe Twitter chiar de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al ţării. Cei doi au fost selectaţi din peste 4.000 de candidaţi.

„Naţiunea mi-a oferit clipe de neuitat astăzi. Îmi propun să muncesc din greu pentru a lua parte la momente istorice şi realizări ce vor fi gravate pentru eternitate în memoria poporului nostru", a scris pe Twitter Nora Al-Matrooshi, înainte de a le mulţumi conducătorilor şi echipei de la Programul de astronauţi din Emiratele Arabe Unite. „Pregătirile şi munca încep de acum", promite tânăra.

Nora Al-Matrooshi s-a născut în 1993 şi e licenţiată în inginerie mecanică, la Universitatea din Emiratele Arabe Unite, relatează CNN. „Pasiunea ei pentru spaţiul cosmic a început de la o vârstă fragedă”, se arată în videoclipul de prezentare.

Tânăra susţie că trăieşte după deviza „Fă ceea ce te face fericit”, iar visul său pare pe cale să se îndeplinească. Alături de echipa NASA şi de colegul său, Mohammed Al-Mulla, pilot comercial născut în 1988, se va pregăti pentru viitoarele explorări spaţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.