Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric: prima vizită a unui şef de guvern indian la Atena, dupa 40 de ani / Obiectivul vizitei de o zi

currentaffairs.adda247.com
Narendra Modi

Prim-ministrul Indiei, naţionalistul hindus Narendra Modi, va efectua pe 25 august prima vizită de stat a unui şef de guvern indian la Atena din 1983, pentru a se întâlni cu omologul său, Kyriakos Mitsotakis, transmite EFE, citat de Agerpres.

"Obiectivul vizitei de o zi a premierului va fi consolidarea cooperării în materie de securitate şi apărare, creşterea ritmului schimburilor la nivel militar (...) luarea în considerare a producţiei în comun, printre altele", a anunţat, la o conferinţă de presă, secretarul de stat pentru Occident, Sanjay Verma.

Scurta vizită a premierului Modi, care va participa mai întâi la summitul liderilor BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) din Africa de Sud, are loc "după o perioadă de timp considerabilă, de fapt o perioadă lungă de timp", a subliniat ministrul indian de externe Vinay Kwatra, care a încercat să evidenţieze prin aceasta importanţa pe care premierul Modi o acordă acestei relaţii bilaterale."Grecia este unul dintre cei mai importanţi parteneri europeni ai Indiei, este membră a UE, NATO şi poarta de acces către Europa şi, de asemenea, către piaţa UE". De asemenea,"oferă o poziţie privilegiată la răscrucea dintre Asia, Europa şi Africa".

Prim-miniştrii celor două ţări s-au întâlnit deja în 2019, în marja Adunării Generale a ONU de la New York.

India şi Grecia şi-au consolidat relaţiile în ultimii ani prin cooperare în domenii precum transportul maritim, apărare, comerţ şi investiţii.

În cadrul acestei vizite, şeful guvernului indian va "purta discuţii cu prim-ministrul Mitsotakis pentru a discuta modalităţi de aprofundare a relaţiei". El va interacţiona, de asemenea, cu lideri de afaceri din ambele ţări, precum şi cu comunitatea indiană din Grecia", potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe de la New Delhi.

India se uită la Atena nu doar ca la un aliat comercial, ci urmăreşte să îi obţină sprijinul în promovarea reformelor în cadrul organismelor multilaterale şi pentru calitatea de membru permanent în Consiliul de Securitate extins al ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.