Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment istoric - Şeful diplomaţiei israeliene a sosit în Bahrain, pentru a inaugura prima ambasadă a ţării sale în acest regat

TWITTER
israel bahrain

Ministrul israelian al afacerilor externe Yair Lapid a sosit joi în Bahrain pentru a inaugura aici prima ambasadă a ţării sale, la un an după semnarea unui acord de normalizare a relaţiilor dintre Israel şi acest mic regat din Golf, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acorduri bilaterale urmează să fie încheiate în timpul vizitei, o premieră pentru un ministrul israelian de externe în Bahrain, de unde va decola joi primul zbor comercial direct între Manama şi Tel Aviv.

Manifestanţi au dat foc la cauciucuri la periferia capitalei pentru a protesta împotriva acestei vizite, o bună parte din populaţia Bahrainului opunându-se normalizării relaţiilor cu Israelul şi susţinând cauza palestiniană. Hashtag-ul în arabă "Bahrain împotriva sionismului" este popular pe reţelele sociale.

Pe 15 septembrie 2020, Bahrainul a semnat, în acelaşi timp cu Emiratele Arabe Unite, un acord pentru stabilirea relaţiilor oficiale cu Israelul, făcând din aceste monarhii din Golf primele ţări arabe care au recunoscut statul israelian, după Egipt în 1979 şi Iordania în 1994.

Palestinienii au denunţat "o lovitură de cuţit în spate" şi au acuzat Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul că au trădat "consensul arab" făcând din reglementarea conflictului israeliano-palestinian condiţia indispensabilă pentru normalizarea relaţiilor cu statul israelian.

Pe 29 iunie anul trecut, Lapid a inaugurat în Emirate prima ambasadă a Israelului în Golf, în timpul unei vizite oficiale inedite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.