Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment SPECIAL la Timișoara: ce au făcut suporterii celor de la Poli Timișoara

www.tion.ro

Suporterii echipei de fotbal ASU Poli Timişoara, echipă care joacă în liga a doua de fotbal, au pornit, sâmbătă seară, într-un marş devenit tradiţional, în memoria eroilor martiri ai Timişoarei, care au căzut sub gloanţe în timpul evenimentelor din Decembrie 1989. Ei au strigat lozinci din timpul Revoluţiei şi au depus coroane de flori la Cimitirul Eroilor.

Citește și: Funeraliile regelui Mihai, în presa internațională: ce au remarcat jurnaliștii străini

Suporterii alb-violeţi au organizat, sâmbătă seară, ”Marşul Eroilor”, un omagiu pe care aceştia îl aduc an de an celor care s-au jertfit pentru Libertate. Tinerii au pornit pe jos, din Piaţa Maria, unde s-a aprins scâteia Revoluţiei din Decembrie 1989 şi au mers până la Cimtirul Eroilor, unde îşi dorm somnul de veci eroii Timişoarei.

”Cine uită e complice!”, acesta este motto-ul cu care au pornit pe străzile Timişoarei sute de oameni. Tinerii au purtat coroane de flori, torţe, steaguri tricolore, steaguri ale Revoluţiei cu vechea stemă decupată, dar şi fulare alb-violet. Suporterii au purtat mesaje precum ”Eroii nu mor niciodată!”, ”Cinste lor, cinte lor, eroilor” şi ”Libertate”, alături de semnul victoriei.

Lozincile din timpul Revoluţiei, precum ”Libertate”, ”Timişoara”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat”, "Jos comuniştii" sau ”Nu ne vindem ţara”, au răsunat, din nou, pe străzile Timişoarei. Au fost strigate şi lozinci post-decembriste: "Iliescu vinovat pentru sângele vărsat", "O dorinţă sinceră, Romania liberă".

Prima oprire a tinerilor a fost, ca întotdeauna, la Catedrala Mitropolitană. Este locul atât de încărcat de urmele istoriei, unde, în aceste zile, sunt aprise candele în memoria celor care s-au jertfit aici pentru un vis măreţ.

Tinerii şi-au continuat drumul până în faţa Operei unde a fost citită o emoţionantă poezie, în memoria celor ucişi de gloanţe în Decembrie 1989, şi tot acolo a fost spusă şi rugăciunea "Tatăl Nostru".

Tinerii şi-au continuat drumul, purtând coroanele de flori înainte, prin Piaţa Victoriei, până la Cimitirul Eroilor, locul în care martirii neamului îşi odihnesc somnul de veci. Cei care au cinstit eroii prin Marşul Libertăţii au adus aici aici un ultim omagiu eroilor Timişoarei şi au depus coroanele de flori la monumentul dedicat martirilor Revoluţiei.

Trei kilometri, atât de lung este traseul parcurs de tinerii din galeria de fotbal timişoreană, pentru a cinsti eroii Revoluţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.