Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moment total neașteptat: Un deputat și-a cerut în căsătorie partenerul în plină dezbatere în Parlament! Răspunsul acestuia - VIDEO

cerere casatorie

Un parlamentar australian din cadrul partidului conservator aflat la putere i-a cerut partenerului său să se căsătorească luni, imediat după transmiterea către Camera Reprezentanţilor a unui proiect de lege care legalizează căsătoriile între persoane de acelaşi sex, relatează AFP.

Tim Wilson - care este logodit, potrivit presei, cu Ryan Bolger de nouă ani - abia şi-a reţinut lacrimile atunci când i-a mulţumit prietenului său că a suportat atât de mult timp dezbateri pe tema mariajului gay.

Citește și: Phenianul tremură! SUA și Coreea de Sud au scos artileria GREA: Aliații au detașat zeci de mii de militari și cele mai tari avioane de luptă

”În primul meu discurs, am definit relaţia noastră prin inelul pe care-l purtăm la mâna stângă”, a declarat acest reprezentant în vârstă de 37 de ani. ”Atunci nu mai rămâne decât un lucru de făcut: Ryan Patrick Bolger, vrei să te căsătoreşti cu mine?”.

Acesta, care se afla în galeria publicului, a răspuns ”da” în aplauzele asistenţei.

”A fost un «da», un «da» deschis şi puternic”, a declarat preşedintele Camerei Rob Mitchell. Întreaga scenă a fost filmată.

Proiectul de lege urmează să fie aprobat fără dificultate de Camera inferioară a Parlamentului înainte de Crăciun, după ce a fost adoptat săptămâna trecută de Senat cu o largă majoritate.

După mai bine de zece ani de dezbateri, australienii au spus ”da” în proporţie de 62% căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în cadrul unui vot consultativ.

”Este un moment de recunoaştere şi de respect”, a comentat premierul Malcolm Turnbull, în timp ce reprezentanţii începeau să dezbată textul.

Citește și: SUA, amenințări URIAȘE pentru Coreea de Nord: 'Spectrul unui RĂZBOI se apropie'

Fostul premier conservator Tony Abbott, una dintre cele mai importante voci ale campaniei ”nu”, a declarat că va susţine de-acum proiectul de lege.

”Cu siguranţă nu voi face să pară că sunt un convertit de ultim moment în favoarea mariajului gay, dar am promis să respect verdictul poporului australian”, a declarat el, potrivit News.ro.

”Căsătoria între persoane de acelaşi sex trebuie să fie recunoscută. Ea va fi recunoscută de-acum”, a continuat el, după care a anunţat că va asista la căsătoria surorii sale lesbiene la începutul anului viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.