Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente antologice în Parlament: cum a 'învățat' Eugen Teodorovici să numere până la 1735

facebook
Eugen Teodorovici

În Parlament se produc momente cu adevărat antologice. În Comisia de Buget Finanțe, opoziția a venit cu mii de amendamente, dar cei de la putere au găsit metode ingenioase pentru a scurta timpul de dezbatere.

La Ministerul Dezvoltării s-au depus 1735 de amendamente, însă președintele de ședință a încercat să propună o soluție pentru a scurta timpul și a cerut să fie discutate doar acele amendamente care sunt susținute de către un deputat sau senator în Comisia de Buget.

Pentru că nu toți parlamentarii au fost de acord cu această variantă, Eugen Teodorovici, președintele de ședință, a fost nevoit să ia fiecare amendament în parte. Așa a învățat Teodorovici să numere până la 1735, numărând amendament cu amendament, oprindu-se doar la cele pe care un deputat sau senator dorea să le susțină.

În fervoarea numărătorii, Teodorovici uitase că în sală se află și ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu și a uitat să-i dea cuvântul la începutul ședinței pentru a prezenta bugetul. Astfel, în mod cu totul inedit, ministrul Dezvoltării vorbește abia la final, după ce se termină de discutat amendamentele.

Ritmul de respingere a amendamentelor în Comisia de Buget este unul fulminant. Practic, niciun amendament aș opoziției nu trece, singurele care sunt adoptate sunt cele care vin să facă corecturi, cu aprobarea Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.