Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente CRUCIALE la ÎCCJ - Avocatul lui Liviu Dragnea invocă două excepții de neconstituționalitate

justitie

Momente cruciale în sala de judecată - Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, invocă două excepții de neconstituționalitate în dosarul DGASPC.

„Invocăm o excepție pe articolul 421. Această dispoziție încalcă dreptul la apărare. Proba se obține în procesul penal așa cum știm, iar dacă legea spune că la apel se precizează că se administrează doar anumite probe restrictiv se încalcă dreptul la apărare. Când un text de lege limitează un mijloc de probă, iar la apel se spune că se administrează doar o singură categorie de probe este îngrădit dreptul la apărare”, spus Flavia Teodosiu în fața instanței.

Decizie INCENDIARĂ! DNA renunță la cererile de sesizare a CCR în dosarul lui Liviu Dragnea

A doua excepție invocată se referă la un alt articol din Codul de Procedură Penală. Ea a fost invocată în urma cererii DNA de schimbarea a încadrării juridice.  „Ridicăm excepția după ce Parchetul a solicitat cererea de schimbare a încadrării juridice. O cerere de schimbare în apel încalcă dreptul la apărare. Azi au renunțat, dar textul de lege a ridicat probleme constituționale”, a mai spus avocatul.

Procurorul de ședință din procesul lui Liviu Dragnea a anunțat, luni, instanța supremă, că renunță la cele două solicitări de sesizare a Curții Constituționale, dar și la cererea de schimbare a încadrării juridice pentru trei inculpați, instanța luând act de aceste renunțări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.