Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente desprinse dintr-un film horror: se aud ţipete şi plânsete ale celor prinşi sub dărâmături

edition.cnn.com
cutremur turcia

Ţipetele oamenilor încă prinşi sub dărâmături au umplut noaptea de marţi dimineaţă, iar rudele îşi plângeau apropiaţii, în timp ce bilanţul victimelor din Turcia şi din nord-vestul vecin al Siriei a crescut la peste 3.700 de morţi, transmite Reuters. Temperaturile au scăzut aproape de îngheţ peste noapte, înrăutăţind condiţiile pentru persoanele prinse sub dărâmături sau rămase fără adăpost, scrie news.ro.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade s-a produs luni dimineaţă în ambele ţări, dărâmând blocuri întregi de apartamente, distrugând spitale şi lăsând alte mii de persoane rănite sau fără adăpost.

Vremea geroasă de iarnă a îngreunat eforturile de căutare a supravieţuitorilor. Sub o grămadă de dărâmături din provincia sudică Hatay, se auzea vocea unei femei care cerea ajutor. În apropiere, corpul unui copil mic zăcea fără viaţă. Plângând în ploaie, un locuitor local care şi-a dat numele Deniz îşi răsucea mâinile în disperare.

"Se fac zgomote, dar nu vine nimeni", a spus el. "Suntem devastaţi, suntem devastaţi. Doamne... Ei strigă. Spun: "Salvaţi-ne", dar noi nu-i putem salva. Cum îi vom salva? Nu a mai fost nimeni de dimineaţă."

Condiții grele și temperaturi aproape de îngheţ

Temperaturile au scăzut aproape de îngheţ peste noapte, înrăutăţind condiţiile pentru persoanele prinse sub dărâmături sau rămase fără adăpost.

În Kahramanmaras, la nord de Hatay, familii întregi s-au adunat în jurul focurilor şi s-au înfăşurat în pături pentru a se încălzi. "Abia am reuşit să ieşim din casă", a declarat Neset Guler, înghesuit în jurul focului cu cei patru copii ai săi.

"Situaţia noastră este un dezastru. Ne este foame, ne este sete. Este mizerabil".

Cutremurul, care a fost urmat de o serie de replici, a fost cel mai mare înregistrat la nivel mondial de U.S. Geological Survey de la un cutremur produs în îndepărtatul Atlantic de Sud în august 2021.

În Turcia, bilanţul victimelor s-a ridicat la 2.316 morţi, a anunţat Autoritatea pentru gestionarea dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă (AFAD), fiind cel mai mortal cutremur din această ţară de la un seism de magnitudine similară din 1999, care a provocat peste 17.000 de morţi. Peste 13.000 de persoane au fost declarate rănite în cutremurul de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.