Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente TENSIONATE în Parlament: mii de români au scăpat la mustață de o lovitură grea

Dezbaterile din Comisia de Buget Finanțe din Parlament au fost extrem de tensionate, la momentul stabilirii bugetului pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni. Toți parlamentarii au căzut de acord că trebuie o majorare a bugetului, însă nu știau de unde să taie bani pentru a finanța acest minister.

Prima variantă de lucru a venit din partea ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, cel care a dorit să taie de la bugetul Ministerului de Finanțe, de la capitolul despăgubiri din exproprieri. Această soluție ar fi provocat haos, pentru că sunt mulți oameni care au de primit bani pe hotărâri judecătorești.

”Am decis să luăm 3 milioane din bugetul Ministerului de Finanțe (...) Îi luăm de la capitolul despăgubiri pentru exproprieri”, a declarat Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa.

Ulterior, după discuții în comisie, ministrul de Finanțe a venit cu o altă soluție și a precizat că se pot lua 3 milioane de lei din Fondul de Rezervă al Guvernului. Acest fond de rezervă a fost tăiat la aproape fiecare creștere de buget a unei instituții. Dintr-un total de 83 de milioane de lei, 60 de milioane s-au dus pe finanțarea cultelor religioase.

USR a propus ca banii să se ia de la finanțarea partidelor politice și de la finanțarea minorităților naționale. Acest amendament a fost respins, cea mai dură poziție fiind cea a UDMR, care a refuzat categoric să se taie bani de la minorități.

În final s-a adoptat varianta Ministerului de Finanțe și se vor lua 3 milioane de lei de la Fondul de Rezervă pentru a se suplimenta bugetul Ministerului pentru Românii de Pretudindeni. Din acești bani, Ministerul va finanța doar proiecte, mai ales că în 2018 este Centenarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.