Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momente UNICE pentru Răzvan Lucescu: a câștigat campionatul Greciei cu PAOK, după o victorie zdrobitoare cu 5-0

www.gsp.ro
Răzvan Lucescu PAOK

Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a câştigat, duminică, titlul în Grecia, învingând cu scorul de 5-0 echipa lui Dragoş Balauru, Levadiakos, în penultima etapă a campionatului elen. Pentru PAOK, echipă la care este legitimat Alin Toşca, este primul titlu naţional după 34 de ani, relatează News.ro.

Citește și: CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin

Golurile au fost marcate de Şahov ‘3, ’60, Biseswar ‘8 (penalti), Varela ’53 şi Swiderski ’81.

Dragoş Balauru a fost rezervă la oaspeţi.

Rivala echipei PAOK, Olympiakos, locul doi în clasament, a obţinut şi ea o victorie, scor 3-1 în deplasare cu Lamia. Olympiakos are însă, cu o etapă înainte de finalul sezonului, 72 de puncte, şi nu o mai poate depăşi pe PAOK, careare 77 de puncte.

PAOK a câştigat campionatul Greciei pentru prima dată după 1985 (34 de ani). Echipa din Salonic se află la al treilea titlu de campioană, după cele obţinute în 1976 şi în 1985.

Pentru Răzvan Lucescu este primul titlu de campion obţinut ca antrenor. Ca jucător, el a câştigat campionatul României cu Rapid, în 2003. La PAOK, tehnicianul român a câştigat al doilea trofeu, după Cupa Greciei în 2018.

Răzvan Lucescu calcă pe urmele legendarului Ştefan Kovacs, campion al Olandei cu Ajax în 1972 şi 1973, dar în principal pe urmele tatălui său, Mircea Lucescu, care a câştigat titluri în Turcia cu Galatasaray şi Beşiktaş şi de opt ori titlul de campion al Ucrainei cu Şahtior Doneţk. Un alt antrenor român care a câştigat campionate în Europa a fost Ladislau Boloni, cu titlul obţinut în 2002 la Sporting Lisabona şi cel din 2009 cu Standard Liege. În ţările din Golf, Cosmin Olăroiu a câştigat mai multe titluri cu Al Hilal, Al Ain şi Al Ahli, tot în această zonă fiind campion de mai multe ori şi regretatul Ilie Balaci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.