Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momentul decisiv pentru Radu Mazăre: soarta lui stă în pixul Anei Birchall

mazare

Termenul ca Ministerul Justiției să trimită documentele necesare extrădării lui Radu Mazăre din Madagascar expiră luni. Ministrul Ana Birchall s-a aflat în sediul instituției în permanență pentru a se asigura că documentele sunt traduse și că procedura este respectată, au precizat surse din MJ.

Citește și: Liviu Dragnea anunță un proiect de lege, la mitingul PSD de la Galați: Săptămâna viitoare îl depun

Luni este ultima zi când Ministerul Justiției trebuie să trimită documentele necesare extrădării lui Radu Mazăre din Madagascar. Încă de vineri, când Curtea de Apel București a expediat către Ministerul Justiției documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale, Ana Birchall a anunțat că sunt 600 de pagini de tradus și că angajații Ministerului vor lucra în permanență, deoarece timpul este scurt și Mazăre execută un mandat de arestare de 6 zile.

Potrivit unor surse din instituție, ministrul interimar Birchall s-a aflat în sediu zi și noapte, pentru a se asigura că procedura este îndeplinită și pentru a sigila personal documentele.

În cadrul unei declarații susținute vineri, Birchall a explicat cadrul legal care va fi aplicat pentru aducerea în țară a lui Radu Mazăre: „Covenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate, semnată la Palermo, în anul 2000, ratificată prin legea 365/2002. Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei. (...) Republica Madagascar este parte la ambele convenţii. În ceea ce priveşte cadrul legal intern, acesta este reprezentat de titlul 2 din legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, republicată cu modificările şi completările ulterioare, colaborată cu dispoziţiile Codului de Procedură Penală al României”.

Radu Mazăre a fost capturat, săptămâna aceasta, de către autorităţile din Madagascar, el urmând să execute un mandat de arestare de 6 zile.

Fostul edil are de executat o condamnare definitivă: judecătorii instanţei supreme l-au condamnat, în 8 februarie, la 9 ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre a fost acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri (plaje şi faleze din Constanţa), prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese şi alte opt amânări consecutive de pronunţare a unei sentinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.