Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Momentul istoric al lui Dodon nu a avut loc: Republica Moldova nu e observator în UEE

stiri.md
Igor Dodon

Republica Moldova nu are statut de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) și nici nu intenționează să examineze cel puțin această problemă.

Fostul președinte, Igor Dodon, a anunțat în mai 2018 că liderii UEE au convenit să acorde Republicii Moldova statutul de observator în cadrul acestei structuri, transmite presa din Republica Moldova.

„Nu au fost trecute niciun fel de proceduri. A fost o decizie a fostului președinte [Igor Dodon]. El a semnat ceva acolo și nu s-a mai întâmplat nimic. Există niște proceduri interne ale Republicii Moldova, care nu au avut loc”, a spus șefa statului în cadrul unui interviu pentru „Kommersant” .

„Ceea ce știu eu este că mai mult de un document semnat de fostul președinte nu s-a întâmplat altceva nimic. Și noi considerăm că acest proces s-a încheiat... Moldova nu are statutul de membru de observator în cadrul UEE și nici nu examinează această problemă”, a precizat Maia Sandu.

Fostul președinte Igor Dodon a anunțat, în mai 2018, potrivit Europa Liberă, că liderii UEE au convenit să acorde R. Moldova statutul de observator. El a declarat la Soci că această zi, a obținerii statutului de observator, este una „importantă, un moment istoric”.

În aprilie 2017, președintele Igor Dodon a semnat un memorandum de cooperare cu şeful Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sarkisian, cu ocazia forumului „Uniunea Economică Eurasiatică - Republica Moldova”, la Chişinău.

UEE funcționează din ianuarie 2015 și este formată din Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan şi Kârgâzstan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.