Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Anisie A SCHIMBAT regulamentul pentru profesori și elevi: 'Părinţii şi elevii să ştie şi să îl respecte, pentru că este o obligaţie'

Facebook
Monica Anisie

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, marţi seara, că Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost modificat pentru a fi adaptat la situaţia generată de pandemia de COVID-19.

"Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar - acest regulament a fost deja aprobat prin ordin de ministru în 31 august, adaptat acestei situaţii. Este transmis la Monitorul Oficial, probabil a şi apărut astăzi (...). Au fost foarte multe documente publicate în monitor şi se pare că acesta a rămas mai la urmă. Dar el este aprobat şi, mai mult decât atât, am dat posibilitatea realizării regulamentelor la nivelul unităţii de învăţământ, pentru că este important ca fiecare unitate de învăţământ să aibă un regulament clar despre care părinţii şi elevii să ştie şi să îl respecte, pentru că este o obligaţie (...) Este un regulament-cadru. Ultimul regulament care a fost realizat a fost în 2016 şi acum l-am modificat tocmai pentru că a trebuit să îl adaptăm la situaţia în care ne aflăm", a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Citește și: Scandal de proporții! USR-PLUS sare la gâtul PNL. Alianța se teme de ‘inventarul traseiștilor’ făcut de liberal

Ministrul Educaţiei a menţionat că există şi un ghid pentru revenirea copiilor la şcoală, în care sunt prevăzute măsurile de igienă care trebuie luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

"Există o responsabilitate partajată, vorbim de o responsabilitate a părinţilor, o responsabilitate a profesorilor, dar şi a cadrelor medicale, pentru că trebuie să vină alături de şcoală şi să le explice profesorilor, dar şi elevilor ce anume au de făcut. Ghidul pe care l-am realizat, de fapt ordinul comun pe care toată lumea îl cunoaşte, avem măsuri atât pentru părinţi, avem sfaturi pentru aceştia, sfaturi pentru elevi, dar şi responsabilitatea profesorului ca atunci când începem cursurile să le spună copiilor care sunt măsurile de igienă, regulile de bază pe care toţi trebuie să le respecte în spaţiul şcolii", a susţinut ministrul.

Citește și: Document-bombă! Eugen Teodorovici i-a transmis fostului premier Viorica Dăncilă că majorarea pensiilor nu e sustenabilă

În privinţa posibilităţii copiilor de a mânca la şcoală, Monica Anisie a spus că nu există nicio restricţie în această privinţă, însă e nevoie de respectarea unor reguli de igienă.

"Nu sunt recomandări care să restricţioneze în vreun fel posibilitatea copilului de a mânca la şcoală. Numai că luând nişte măsuri de igienă, adică înainte ca elevul să ia sandvişul sau există posibilitatea ca şcoala să asigure acest lucru prin cantine, atunci să se spele pe mâini înainte, să folosească şerveţele şi după aceea, după ce termină, să se spele din nou pe mâini. Nu există interdicţii, dar există responsabilităţi, atât din partea profesorului, care trebuie să stea în pauză să îl supravegheze pe elev, cât şi din partea părinţilor", a precizat ministrul Educaţiei.

Citește și: ‘Omul nou’ pe care Alianța 2020 vrea să-l facă primar! A fost viceprimar PNL, înainte de a fi ‘racolat’ de USR, și a ‘gustat din plin’ contracte cu statul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.