Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum se scuză Monica Anisie după declarația care a stârnit polemici: 'E epidemie de știri false în România! Cine suportă consecințele epidemiei de FAKE NEWS?'

Inquam Photos / George Calin
monica anisie

Ministrul Educației, Monica Anisie, vine cu precizări pe Facebook pentru a lămuri declarația care a stârnit polemici în mediul online. Ea anunţă că va promova un proiect de lege pentru a pedepsi fake-news-ul.

„E epidemie de știri false în România! O realitate extrem de periculoasă și extrem de tristă. Cine suportă consecințele epidemiei de FAKE NEWS?!

Ieri am simțit pe pielea mea ce înseamnă să fii neputincios în fața unei epidemii de minciuni și răstălmăciri tendențioase care au o singură țintă: să te discrediteze cu orice scop. Un site de propagandă a scos din context și a denaturat mesajul meu din emisiunea de luni seara, de la Realitatea Plus, unde am fost invitată și unde am discutat, printre altele, despre măsurile luate de minister pentru copiii din familii defavorizate care nu au acces la tablete încă și despre copiii care locuiesc în imobile fără curent electric. Știrea FALSĂ ați citit-o cu toții: „Ministrul Educației recomandă lecții la televizor pentru copiii care locuiesc în case fără curent electric”. La nici o oră, site-ul respectiv a schimbat complet știrea în altceva:
„Ministrul Educației: Pentru școala on-line, elevii care nu au tablete pot urmări lecțiile la televizor”

Actorul Florin Zamfirescu, virulent după ultimele restricții: 'Actualii conducători sunt nişte copii infantili, nişte tiriplici. Am sentimentul unei pușcării'

Degeaba, știrea falsă, deși dispărută, fusese preluată deja.
NU cred că nu a fost clar mesajul meu de luni seară! Dar, în acest moment, în care știrea FALSĂ pare mai reală decât ADEVĂRUL, e necesar să revin cu răspunsul meu, în primul rând pentru cei de bună credință, părinți, profesori, elevi, care merită să fie informați CORECT de către mine, dar și pentru cei „încuiați”, care insistă să nu înțeleagă: Pentru copiii care locuiesc în case care nu sunt racordate la rețeaua de electricitate, școala a trimis material didactic la domiciliul elevului. Iar elevii din familii defavorizate, care locuiesc în schimb în imobile racordate la rețeaua de electricitate, care nu au primit încă tablete, au opțiunea să urmărească lecțiile la TVR, în cadrul programului TeleȘcoală.
Dragi jurnaliști, și mă adresez doar unei categorii din presă: nu abuzați de puterea și privilegiile pe care vi le oferă această onorabilă profesie. Le faceți un deserviciu iremediabil colegilor onești care respectă principiile deontologice ale profesiei.
Vă respect drepturile și vă admir capacitatea de a schimba societatea în bine. Dar când folosiți această putere pentru a crea haos și a distruge, e nevoie ca cineva să intervină. Mi-am propus ca de astăzi, acel cineva care va interveni să fiu eu. Voi face toate demersurile și tot ce îmi stă în putință ca Parlamentul, anul viitor, să realizeze și să adopte o lege care să pedepsească aspru FAKE NEWS-ul. Cred că o societate educată e o societate informată corect!
Aștept propunerile și părerile voastre cu privire la acest proiect de lege”, scrie Monica Anisie pe Facebook.

Monica Anisie a fost întrebată, la postul de televiziune Realitatea Plus, ce se întâmplă cu acei școlari din zonele defavorizate care nu au încă acces la tabletele necesare educației online și nici la curent electric.

Reporter: I-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă, deci nu au cum să se conecteze cu tableta la la internet?

Monica Anisie: Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii, în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul „Teleșcoala”, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.