Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Anisie: 'Mulți m-au sfătuit să aștept să câștig alegerile interne și apoi să îl susțin pe premier. Nu ar fi fost corect!'

Inquam Photos / George Calin
monica anisie

Înainte de a candida pentru o nouă funcție de președinte a filialei PNL Sector 2, Monica Anisie, fost ministru al Educației în guvernul Orban, a anunțat că la viitorul congres al liberalilor îl va vota în fruntea partidului pe Florin Cîțu. Ea susține că, deși a fost îndemnată să-și arate sprijinul pentru premier abia după ce va câștiga alegerile interne, nu i s-a părut normal să procedeze în acest mod, a precizat în interviul acordat Evenimentului Zilei.

În contextul campaniei pentru câștigarea șefiei filialei Sector 2, aceasta a lansat un mesaj de unitate, arătând în același timp că, la fiecare provocare, răspunsul ei a fost unul neconflictual și onest. Amintim că Anisie a fost țința mai multor atacuri chiar și din partea unor colegi de partid.

“Resursa umană din filială este cea mai mare realizare, iar echipa pe care eu o propun la alegerile din 5 iulie întărește ceea ce spun, oameni competenți și onești, cu realizări remarcabile, atât profesionale, cât și politice”, a mai declarat Anisie, adăugând și o realizare de suflet, ca fost minstru al educației și ca actual cadru didactic - deschiderea Centrului educațional ,,Educaţie la puterea2", acolo unde s-au desfășurat activități de pregătire pentru elevii de gimnaziu și liceu, pentru examenele  naționale și nu numai. “Profesori dedicați, în mod voluntar, i-au pregătit pe elevi chiar și în perioada pandemiei de COVID-19, pregătire oferită online. Iar pentru asta le sunt recunoscătoare și le mulțumesc tuturor colegilor profesori pentru implicare”, a detaliat aceasta.

Anisie a ținut să răspundă și controverselor iscate de decizia de a-l susține pe premierul Cîțu la Congresul liberarilor din toamnă. “Au fost voci care m-au judecat că îl susțin pe  premierul  Florin Cîţu, că am  părăsit echipa domnului președinte Ludovic Orban. Aș vrea să vă spun foarte clar: duplicitatea, minciuna nu sunt modul meu de a-i răspunde  vieții, altfel, nu aș mai fi îmbrățișat cariera didactică. Mulți m-au sfătuit să aștept sa câștig alegerile interne și apoi să îl susțin pe premier! Nu ar fi fost corect! Dacă aș fi procedat astfel, asta ar fi însemnat să le înșel așteptările celor care m-ar fi ales și, mai ales, ale celor care au văzut un sprijin în mine! Nu așa, cred eu, e bine să facem politică! Trebuie să ne asumăm opțiunile”, a fost reacția senatorului liberal, care conduce în actual mandat legislativ Comisia de Învățământ.

Un mesaj puternic de susținere pentru Anisie a venit și din partea lui Claudiu Săftoiu, fost director al SIE în 2016-2017. “Membrii liberali de pe Zona 8 vor vota pe 5 iulie 2021 pentru reconfirmarea - ca președinte de organizație - a doamnei Monica Cristina Anisie, alături de o nouă echipă de conducere, o echipă care să rămână unită, cinstită, muncitoare și mai ales loială intereselor PNL Sector 2! Politica îi cerne, zi de zi, pe oameni. Rămân caracterele puternice, stabile, loiale unor oameni și idealuri. Rămân prietenia mult încercată în campanii electorale, bunul simț, politețea, competența, spiritul de echipă. Pleacă aventurierii, profitorii, fățarnicii și manipulatorii”, a scris Săftoiu, în prezent director al Editurii Didactice și Pedagogice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.