Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei, cerere urgentă pentru Iohannis: 'Să convoace și să conducă rapid și ferm un CSAT'

macovei 1

Monica Macovei iese la rampă înainte de declaraţia preşedintelui Iohannis. Eurodeputata îi solicită lui Klaus Iohannis să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, pentru stabili cine este vinovat pentru intervenţia violentă a jandarmilor la mitingul de vineri seara.

CITEȘTE ȘI: Aliaţii arterelor: 11 soluţii naturale împotriva colesterolului rău

"Statul controlat de Dragnea și-a lovit brutal cetățenii. Românii au bătut români. Pentru asta, toți cei vinovați trebuie să răspundă penal și cu funcțiile. Un stat care își bate cetățenii este un stat penal și o dictatură. Procurorii trebuie să ancheteze imparțial și rapid și să trimită în judecată toți vinovații. Nu există victime fără “călăi”.

Președintele României trebuie să își exercite atribuțiile lui. El nu face anchete, dar conduce CSAT. Îi cer din nou să convoace CSAT și să analizeze rapid ce rol a avut fiecare instituție a statului în reprimarea protestului din 10 august 2018. Orice întârziere înseamnă timp lăsat celor vinovați de măsurile luate să încerce să își acopere urmele. Peste 440 de persoane au trecut pe la punctele SMURD, 60 de persoane au fost transportate la spital. Manipulările lui Dragnea, Dan și restul organizatorilor violențelor extreme, inclusiv cu muniție, nu sunt crezute de nimeni și nici nu pot fi.

De aceea, îi cer președintelui să convoace și să conducă rapid și ferm un CSAT, să ceară imperativ toate cifrele și datele care indică muniția folosită și toate comunicările care au planificat și ordonat lovirea cu bastoane, grenade, gloanțe de cauciuc, folosirea gazelor lacrimogene împotriva mulțimii și a tunurilor cu apă, dispersarea și urmărirea oamenilor care au ieșit în stradă să protesteze față de PSD, Dragnea și penali și să susțină anti-corupția", scrie Macovei pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: E considerată o metodă sănătoasă de a găti, însă crește riscul de cancer. Cum ne OTRĂVIM singuri mâncarea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.