Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei: Europa trebuie să sancționeze derapajele de la democrație

activenews.ro
Laura Codruta Kovesi Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat marți, în Parlamentul European, în plenul în care a fost prezent și șeful statului Klaus Iohannis, că Europa trebuie să sancționeze derapajele de la democrație, criticând discursul PSD-ALDE, scrie Mediafax.

"Liderii politici europeni nu trebuie să piardă încrederea oamenilor. Românii își pierd încrederea în Uniune de când trăiesc coșmarul unei guvernări netransparente ce atacă justiția. Poporul român e viu și nu ezită să iasă în stradă pentru a apăra democrația. Între timp, UE a adoptat directive privind spălarea banilor, dar ele nu sunt transpuse la timp la București. Europa trebuie să sancționeze derapajele de la democrație", a spus Monica Macovei.

Aceasta a criticat dur discursurile extremiste.

"Președintele Iohannis a sancționat public asaltul asupra justiției, dar discursul PSD-ALDE ca și al altora încearcă să manipuleze opinia publică spunând că alte state membri își pierd identitatea. Discursul extremist divizează societăți. Trebuie să învingem populismul și extremismul. Guvernul trebuie să respecte indicațiile comisiei de la Veneția, ar fi un semn pentru români și democrație",a mai spus Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.