Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei iese la atac după ce Dăncilă i-a 'cucerit' pe liderii europeni: 'PSD, o hidră cu multe capete. Oamenii să nu se lase păcăliţi de noul discurs'

macovei2

Oamenii nu trebuie să creadă noul discurs al PSD, care promite că va abandona măsurile din sistemul judiciar,a declarat la RFI fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei, eurodeputat aflată pe final de mandat. Ea atrage atenţia că PSD nu-şi poate schimba modul de a gândi, doar pentru că Liviu Dragnea a intrat la închisoare.

Monica Macovei nu crede noua retorică a PSD în privinţa justiţiei.

”Nu cred nimic de la PSD. Nu o să meargă mai departe cu aceste modificări, pe care le-au făcut şi care din fericire nu au intrat în vigoare, în mare parte, unele au intrat în vigoare. Ăsta este un lucru bun, dar aceşti politicieni PSD şi ALDE sunt vechi, îi ştim cu toţii şi ştim că nici ei nu se lasă şi că nu vor să fie condamnaţi, anchetaţi, nu vor să intre la închisoare”, a declarat Monica Mocavoi, la RFI.

ALERTĂ - Pro România susţine introducerea în Constituţie a apartenenţei României la UE şi NATO

Eurodeputatul consideră că ”PSD este o hidră cu multe capete”.

”Acum este o luptă pentru putere, asta se întâmplă şi se repoziţionează şi se refac foarte repede (...). Veniţi acum şi vreţi să vă credem că într-adevăr vreţi binele României, când până acum aţi stat aşa şi aţi susţinut pe toate ecranele şi tot timpul public şi în Guvern, că e bine cum a fost? Adică nu poţi să-ţi schimbi modul de a gândi, numai pentru că Dragnea a intrat la puşcărie (...). Sper ca oamenii să nu se lase păcăliţi”, a mai spus Macovei.

Întrebată ce ar presupune în opinia ei abandonarea măsurilor din justiţie de către PSD, Monica Macovei a răspuns: ”Să nu treacă nicio modificare din cele făcute, iar cele operate deja să fie abrogate. Desfiinţarea acelei secţii (de anchetare a magistraţilor-n.r.), categoric, da. Asta înseamnă promisiunea, adică nu mergem mai departe, ce înseamnă asta? Şi prostiile din trecut rămân? Nu”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, marţi, o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Junker şi Timmermans au salutat angajamentul Guvernului României de a nu continua reformele controversate din sistemul judiciar şi reluarea imediată a dialogului în cadrul MCV.

”Am reiterat ceea ce am spus de la preluarea preşedenţiei interimare şi anume că nu vor fi ordonanţe de urgenţă pe Justiţie, că această discuţie pe Justiţie pentru noi nu mai există, ţinem ca Justiţia să fie independentă, vrem statul de drept şi în acelaşi timp să fie respectate drepturile cetăţenilor. Noi vrem să conlucrăm cu Comisia Europeană. Am discutat şi despre MCV unde vrem să reluăm discuţiile punctual”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.