Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei îl atacă pe Tudorel Toader: Comisia de la Veneţia i-a invalidat mandatul de ministru

macovei-ice-bucket-captura

Eurodeputata Monica Macovei reacţionează la opinia emisă de Comisia de la Veneţia pe tema modificării legilor justiţiei. Potrivit fostului ministru al Justiţiei, "recomandările Comisiei de la Veneția invalidează modificările aduse legilor justiției de coaliția toxică PSD&ALDE&UDMR și mandatul de ministru al lui Tudorel Toader".

Vezi şi: Scapă de pietrele la rinichi în trei paşi simpli

"Este cu atât mai rușinos pentru profesorul doctor în drept Toader să rămână ministru după ce Comisia de la Veneția cere reevaluarea modificărilor aduse legilor justiției girate de ministrul Justiției, iar Tudorel Toader este membru al acestui for.

De pildă, Comisia de la Veneția recomandă menținerea rolului președintelui și al CSM în numirea și revocarea procurorilor cu funcții de conducere, pentru a echilibra influența ministerului Justiției. Adică, procedura de numire și revocare să rămână așa cum am propus-o eu în 2005, aceea fiind cea care respectă echilibrul puterilor în stat.

Comisia de la Veneția a remarcat încercările de trecere a procurorilor sub control politic și mai recomandă să se reevalueze înființarea Secției speciale de anchetă pentru magistrați, să fie scoase din lege sau clarificate modificările care permit procurorilor ierarhic superiori să invalideze soluțiile procurorilor de caz pe motiv că sunt neîntemeiate, să nu se introducă restricții privind libertatea de expresie a magistraților și să se renunțe inclusiv la pensionarea timpurie a magistraților.

Recomandările din raportul preliminar al Comisiei de la Veneția, publicat în această după-amiază, pun sub semnul întrebării și deciziile Curții Constituționale privind unele modificări aduse legilor justiției. Fostul deputat PSD, Valer Dorneanu, care acum conduce Curtea Constituțională, ar trebui, de asemenea, să se retragă din CCR. Rolul judecătorilor Curții Constituționale este să respecte Constituția, nu să facă pe plac unor politicieni aflați la putere", scrie Macovei pe Facebook.

Vezi şi: Boala ficatului gras: indiciul care trebuie să te alarmeze .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.