Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei intervine VIOLENT în cazul de la Caracal: 'Dăncilă ar trebui să răspundă cu funcția și penal'

Monica Macovei

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a declarat, joi, că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să răspundă cu funcția, dar și penal pentru cazul din Caracal. Fostul ministru a adăugat că șeful Executivului încearcă să iasă nevinovată din această situație prin poziționarea pe care o are.

„Cine a făcut recursul compensatoriu, grațierea, politizarea funcțiilor, deciziile CCR au contribuit și ele, Secția Specială a lui Toader, care pur și simplu pe unii procurori și judecători i-a înfricoșat și mai bine nu mai fac nimic, ceea ce nu-i normal (...). Deci cauzalitatea este de mulți ani și este evidentă. Premierul de acum face parte din acest sistem și trebuie să răspundă și cu funcția și penal pentru toate acestea”, a declarat Monica Macovei, la RFI.

Fostul ministru al Justiției a afirmat că poziționarea pe care o are Viorica Dăncilă în cazul Caracal este înșelătoare, cu scopul de a se face nevinovată pentru gestionarea cazului din județul Olt.

GRECO îl urechează pe Viktor Orban: Ungaria, măsuri insuficiente în lupta împotriva corupţiei parlamentarilor şi magistraţilor

„Poziționarea doamnei Dăncilă este una înșelătoare pentru populație, menită să iasă nevinovată, pentru că premierul de acum este parte din acest sistem care a însemnat legătura dintre acțiunea sistematică de apărare legislativă a infractorilor, ne aducem aminte de modificările Codurilor Penale, că numai asta îi interesa și moartea celor două adolescente. Legătura de cauzalitate este absolut evidentă”, a adăugat Macovei.

Totodată, fostul europarlamentar și ministru critică și acțiunile făcute de președintele Klaus Iohannis.

„Aș spune că și președintele României a participat la degradarea instituțională, prin ezitări, prin acțiune, uneori (...). În acest moment, statul nu există, organele statului nu există, sunt în degringoladă, sunt destructurate, dau vina unii pe alții. Trebuie restructurat statul”, a mai spus Monica Macovei, la RFI.

Afirmațiile acesteia vin în contextul cazului din Caracal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.