Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei trece la amenințări după raportul SIPA: 'Nu mă voi opri'. Atacuri în rafală la adresa PSD și ALDE

MONICA MACOVEI - CONFERINTA

Nu mă voi opri! Cu cât alianța toxică PSD&ALDE mă va ataca mai mult, cu cât mai multe comisii cu dedicație vor face, cu atât voi continua să îmi apăr țara de hoții și corupții care o fură, să apăr independența justiției, să spun și să scriu despre măcelărirea Codurilor penale ca să-i scape pe condamnații și anchetații aflați la putere, transmite Monica Macovei, fost ministru al Justiției, printr-un comunicat de presă.

„În timp ce PSD&ALDE zic acum, în 2018, că am „încălcat” legea când am desființat un serviciu secret care strângea informații despre judecători și procurori, comisia pesedistului "Iordache-Alta întrebare" a votat modificarea Codului de procedura penală așa încât condamnatul Dragnea să poată cere rejudecarea dosarului referendumului, în care a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare. Ce coincidență! Cine încalcă legea? Cine ajută infractorii?

Lovitură pentru Kovesi! CCR 'forțează' mâna lui Iohannis: Nu se poate aplica teza ca Preşedintele ar putea refuza o singură dată propunerea de revocare

Pentru PSD&ALDE, „respectă” legea numai cei care modifică legile justiției ca să îi pună sub control politic pe magistrați, să îi poată intimida și șantaja, cei care iau independența procurorilor de caz și care măcelăresc legile penale pentru a scăpa politicienii de anchete și pedepse și de confiscări. Sigur că am desființat SIPA (DGPA, militarizat în realitate) în 2006, pentru că existau informații publice că era folosit pentru șantajarea magistraților. În presa vremii, erau articole care arătau cum Rodica Stănoiu și securiștii care au condus SIPA foloseau informațiile acestui serviciu pentru a-i intimida pe magistrați. Iar Comisia Europeana ne spunea clar că nu se justifică existența unui serviciu de informații în subordinea ministrului Justiției.

Acum, în 2018, PSD&ALDE zic că am „încălcat” legea când am desființat acel serviciu secret care strângea informații despre judecători și procurori, pentru că scopul lor este controlul magistraților, nu independența lor.

Cei care, ca mine, vor ca judecătorii și procurorii să fie liberi și independenți, să fie feriți de presiuni, intimidări și șantaj, „încalcă” legea. Mai rămâne ca PSD&ALDE să reînființeze SIPA și să o pună șefă pe Rodica Stănoiu.”, este mesajul lui Macovei.

Judecător CCR cu opinie separată: Conflictele juridice, numai între autoritățile publice. Ministrul este un demnitar

Comisia parlamentară de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru a clarifica aspectele ce ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticoruptie a acordat joi vot favorabil raportului final în urma finalizării activităţii acestui for, concluzia prezentată de preşedintele Comisiei, senatorul PSD Viorel Salan, fiind că ministrul Justiţiei de la acea vreme a încălcat legea.

Raportul, care va fi înaintat Birourilor permanente reunite, a fost votat de membrii Comisiei cu 9 voturi 'pentru' şi 2 'împotrivă' (PNL şi USR).

"Sunt concluziile destul de clare. Ministrul Justiţiei în exerciţiu de la acea vreme (n.r. - 2005 - 2006, Monica Macovei) a încălcat legea, iar activitatea de emitere a HG 127/2006 (n.r. - desfiinţarea DGPA) a fost pregătită din timp. Şi când spun aceasta sunt relevante activităţile care vizează pătrunderea în spaţiile DGPA în ianuarie 2005 a ministrului Justiţiei de la acea vreme, care erau spaţii operative, nicidecum nu era constituită arhiva. Arhiva se constituie abia în 2006, după emiterea HG. Chiar şi scoaterea anumitor documente operative care sunt restituite după două săptămâni la DGPA", a spus joi Salan, după încheierea şedinţei Comisiei în care a fost prezentat, dezbătut şi aprobat proiectul de raport final.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.