Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Mavocei a dus TeleormanLeaks în Parlamentul European: În România omorâm democraţia prin uciderea presei

macovei vs macovei

Eurodeputata Monica Macovei a declarat marţi în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, după adoptarea rezoluţiei de către PE privind statul de drept din România, că "în România omorâm democraţia prin uciderea presei", reamintind de solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ca jurnaliştii de la RISE Project să îşi dezvăluie sursele şi informaţiile pe care le deţin în ancheta #TeleormanLeaks, potrivit Agerpres.

"În România omorâm democraţia prin uciderea presei. Jurnaliştii de investigaţie de la RISE Project documentează un caz privind fraudarea fondurilor europene de către politicieni aflaţi la vârful puterii în România, inclusiv Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Socialist din România, aflat la guvernare", a spus Monica Macovei (eurodeputat independent afiliat Grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni), în cadrul procedurii de explicare a votului.

Citeste si ALERTĂ - Solicitări radicale în raportul MCV: României i se cer măsuri fără precedent

Ea a declarat că "RISE Project şi consorţiul jurnalistic de investigare a crimei organizate şi corupţiei sunt convinşi" că guvernul României se foloseşte de GDPR (Regulamentul General privind Protecţia Datelor) "pentru a opri şi distruge informaţiile jurnalistice, prin abuzarea gravă a GDPR de către politicieni pentru a se proteja (...) împotriva anchetelor jurnalistice".

"De exemplu, acum patru zile, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Datelor Personale a cerut jurnaliştilor să le comunice: sursele jurnalistice, suportul electronic şi fizic pe care au stocat informaţii, documente şi fotografii publicate pe Facebook. Dacă nu comunică în 10 zile, RISE Project riscă amenzi de până la 20 milioane de euro. Asta nu este democraţie, asta este omorârea presei", şi-a încheiat ea intervenţia în plenul PE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.