Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Niculescu A SPULBERAT-O pe Maria Şarapova, în primul tur, la Doha

www.romaniatenis.ro
Monica Niculescu

Monica Niculescu, locul 92 WTA, venită din calificări, a învins-o pe rusoaica Maria Şarapova, numărul 41 mondial şi beneficiară a unui wild-card, scor 4-6, 6-4, 6-3, în primul tur al turneului Qatar Open, de la Doha.

Niculescu s-a impus după două ore şi 39 de minute de joc, în prima întâlnire avută cu Şarapova.

Citește și: O lege care va intra în vigoare peste trei luni va face prăpăd: Mii de români sunt vizați – ce trebuie să facă pentru a nu fi sancționați

Fără a-i diminua în vreun fel meritele Monicăi Niculescu, Maria Şarapova a arătat, luni, o formă departe de cea din perioada în care era în fruntea ierarhiei WTA. Fără energie, fără mobilitate şi fără forţă, cu un serviciu anemic, rusoaica a intrat în capcana jocului de uzură întinsă de sportiva română. Şarapova greşeşte de obicei mult în meciuri, dar cu Monica Niculescu erorile ei (52 faţă de 31 lovituri câştigătoare) au fost de începătoare, ea trimiţând mingi mult în aut sau în fileu din poziţii favorabile.

Monica Niculescu (12-17 lovituri câştigătoare - erori) a jucat însă altceva faţă de evoluţia ei obişnuită. A fost mai agresivă, a lovit mai tare şi nu a abuzat de mingile slice. Aproape că nu a trimis două mingi la rând cu aceeaşi intensitate, iar această combinaţie de joc tehnic cu risipa de energie etalată i-au fost fatale adversarei. În plus, sportiva din Slatina a fost imbatabilă în defensivă şi a servit foarte bine.

Citește și: Plan ambițios pentru România: Ce și-a propus premierul Viorica Dăncilă

Şarapova a condus cu 2-0 în primul set, după un break în primul ghem, dar a fost egalată. Rusoaica a preluat din nou conducerea, a avut 5-2, dar Niculescu s-a apropiat la 4-5. Nu a putut mai mult jucătoarea română, iar Şarapova a închis setul după o oră şi două minute.

Setul secund a început cu o serie break-rebreak, prima pierzându-şi serviciul Monica Niculescu. La 2-2 a fost o serie similară, apoi românca a făcut break-ul de set la 5-4, egalând situaţia pe tabelă după aproape două ore de joc.

Citește și: Este oficial! El este românul care intră în administrația Trump – Ce instituție va conduce

Şarapova a început cu break şi decisivul, dar nu l-a consolidat cu serviciul. De la 3-3, pe teren a rămas o singură jucătoare, Monica Niculescu, mai bine pregătită fizic şi mai concentrată. Astfel, românca a câştigat primul meci cu fostul lider WTA disputat în carieră.

În turul doi, Niculescu va juca în compania învingătoarei din meciul dintre Fatma Al Nabhani, din Oman, beneficiara unui wild card, şi slovaca Magdalena Rybarikova, favorită 14 şi locul 18 mondial.

Citește și: Grindeanu intră tare în operatori: Ce mutări pregătește ANCOM pentru 2018

Accederea în turul doi la Doha este recompensată cu 60 de puncte WTA şi 17.325 de dolari.

Tot luni, Mihaela Buzărnescu a acces în turul doi, unde va evolua cu letona Jelena Ostapenko.

Pe tabloul principal la Doha mai joacă alte trei românce: Simona Halep, numărul 2 mondial şi favorită 2, Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, şi Sorana Cîrstea, locul 36 WTA.

Citește și: Situație fără precedent într-o importantă companie de stat: Cât vor crește salariile conducerii în urma trecerii contribuțiilor .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.