Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Niculescu s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Hobart

monica niculescu

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, joi, în semifinalele turneului WTA de la Hobart (Australia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a învins-o în sferturi pe japoneza Risa Ozaki, cu 6-4, 6-4.

Niculescu (29 ani, 40 WTA) s-a impus după două ore și 4 minute, la capătul unui meci dificil, în fața unei adversare venite din calificări.

Ozaki (22 ani), care ocupă locul 100 în clasamentul mondial, a început foarte bine meciul și a condus cu 2-0, dar apoi Monica a revenit în joc și a restabilit egalitatea, 2-2. La 3-3, a treia favorită a turneului tasmanian a reușit un break, consolidat apoi (5-3), după ce a salvat două mingi de break. Ozaki și-a făcut serviciul (5-4), dar Niculescu a încheiat primul set cu 6-4, după 63 de minute.

Românca a beneficiat de o pauză medicală între seturi de circa 9 minute.

Citește și: Simona Halep, a patra favorită la Australian Open: Irina Begu, cap de serie numărul 27

În manșa secundă, Monica Niculescu a dominat jocul și s-a desprins la 4-0. A urmat însă o cădere a Monicăi, iar Ozaki a adunat punct după punct, până la 4-4, cu 11 puncte consecutive ale niponei (două ghemuri albe la rând), care a avut trei șanse de 5-4. Niculescu a revenit și a reușit să obțină break-ul, iar apoi a încheiat meciul cu 6-4.

Românca a avut 23 de mingi direct câștigătoare, față de 12 ale adversarei, dar a făcut și multe erori neforțate, 54 (față de 32 ale asiaticei). De remarcat că Monica a avut un procentaj de 93% la primul serviciu pus în teren.

Niculescu și-a asigurat un cec de 11.300 dolari și 110 puncte WTA și o va întâlni în penultimul act pe ucraineanca Lesia Țurenko (27 ani, 71 WTA), care a învins-o pe americanca Shelby Rogers în sferturi cu 4-6, 6-4, 6-3.

Monica a câștigat singurul meci cu Țurenko de până acum, în 2011, în calificări la Indian Wells, cu 6-2, 6-3, anunță Agerpres.

Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.