Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monumentul eroilor naționali din Târlișua, sfințit de Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul

Radio Renaşterea
Monumentul Eroilor de la Târlișua sfințire

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului a sfințit marți monumentul eroilor români din Târlișua, județul Bistrița-Năsăud. Slujba de sfințire a fost precedată de Te Deum-ul dedicat Zilei Naționale a României, informează Basilica.ro

Monumentul din comuna bistrițeană a fost construit în cinstea soldaților români din localitate, căzuți pe câmpul de luptă în Primul și al Doilea Război Mondial.

Toți clienții unui colos bancar vor fi FERICIȚI! De ce SURPRIZĂ veți avea parte

Ansamblul statutar a fost amplasat în fața Bibliotecii comunale „Liviu Rebreanu” și a Căminul Cultural din Târlișua, locul de naștere al scriitorului Liviu Rebreanu.

„Pe lângă cele două simboluri importante, Stema României și soldatul anonim, deasupra monumentului, stă de veghe o cruce. Să nu uităm esența, credința și pentru a ne aminti de un vers important al imnului nostru: „Preoți, cu crucea-n frunte! Căci oastea e creștină/Deviza-i libertate și scopul ei preasfânt”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Evenimentul a avut loc în format restrâns, în prezența autorităților administrației publice locale și județene, cu respectarea măsurilor igienico-sanitare prevăzute în reglementările aflate în vigoare, la nivel național, privind prevenirea şi limitarea răspândirii coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.