Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moon Jae In speră să se întâlnească cu Kim înainte de vizita lui Trump la sfârşitul lunii iunie

The Economist
Donald Trump

Preşedintele sud-coreean Moon Jae In a declarat miercuri că doreşte să se întâlnească cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în orice moment, de preferabil înainte ca preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, să viziteze ţara sa la sfârşitul acestei luni, informează DPA potrivit Agerpres.

Moon a spus că o întâlnire cu Kim ar fi "de dorit" înainte de vizita lui Trump în Coreea de Sud la sfârşitul lunii iunie, a relatat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap în prima zi a vizitei sale de stat în Norvegia.

Totul depinde de Kim, a precizat el. Cei doi au avut prima lor întâlnire în aprilie 2018.

Într-un discurs la Universitatea din Oslo în prezenţa regelui Harald al Norvegiei, Moon a reamintit că miercuri se aniversează un an de la summitul istoric din Singapore între Kim şi Trump.

Liderii Statelor Unite şi Coreii de Nord au convenit asupra principiilor "denuclearizării complete a Peninsulei Coreea, noilor relaţii Coreea de Nord-SUA şi a unui regim de pace în peninsula coreeană", a declarat Moon.

"Discuţiile par a fi într-un impas de la cel de-al doilea summit Coreea de Nord-SUA, dar asta pentru că trebuie să ne înţelegem unii pe alţii mai bine", a mai spus Moon, referindu-se la summitul din martie în Vietnam, notând că procesul vizează "să se renunţe la sentimentele ostile ce au persistat în ultimii 70 de ani".

Moon a adăugat că este nevoie să se consolideze dialogul, amintind că statele coreene împărtăşesc o istorie de 5.000 de ani, în timp ce "istoria noastră ca (state n.r.) separate este de doar 70 de ani".

Moon a sosit din Finlanda, prima etapă a unui turneu de o săptămână în regiunea nordică, ce se va încheia în Suedia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.