Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Morgan Freeman, premiu pentru întreaga carieră din partea Sindicatului actorilor americani

http://www.thedailybeast.com
Morgan Freeman

Morgan Freeman, considerat unul dintre cei mai versatili actori din lume, care a devenit celebru interpretând roluri de zei, preşedinţi şi proxeneţi, va fi recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild - SAG), la gala anuală a acestei organizaţii, în luna ianuarie, informează Reuters. 

Martin Freeman, în vârstă de 80 de ani, a cărui carieră prolifică se întinde pe parcursul a peste cinci decenii şi include peste 100 de filme, va primi acest trofeu onorific în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Los Angeles pe 21 ianuarie, au anunţat marţi reprezentanţii SAG. 

Premiul pentru întreaga carieră atribuit de acest influent sindicat de la Hollywood a fost acordat în trecut unor actori de seamă din industria cinematografică, precum Lily Tomlin, Debbie Reynolds şi Dick Van Dyke. 

"Unii actori îşi petrec întreaga carieră aşteptând rolul perfect. Morgan ne-a arătat tuturor că adevărata perfecţiune constă în ceea ce actorul aduce fiecărui rol", a declarat Gabrielle Carteris, preşedinta Sindicatului actorilor de film şi televiziune din Statele Unite (SAG-AFTRA). 

"El este inovator, neînfricat şi complet independent de aşteptările publicului", a adăugat Gabrielle Carteris. 

Trofeul este atribuit în fiecare an unui artist care întruchipează cele mai înalte idealuri ale profesiei de actor. 

Atitudinea calmă a actorului Morgan Freeman şi vocea lui cu un timbru autoritar l-au ajutat să fie distribuit în rolul lui Dumnezeu, sau mai bine zis al vocii lui Dumnezeu, în filme precum "Bruce Almighty", însă starul american a interpretat şi rolurile unor preşedinţi, în lungmetraje precum "Invictus" şi "Deep Impact". 

Morgan Freeman a câştigat în 2005 premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar graţie interpretării sale din filmul "Million Dollar Baby". A primit alte patru nominalizări la Oscar pentru rolurile din peliculele "Street Smart", "Driving Miss Daisy", "The Shawshank Redemption" şi "Invictus".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.