Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova acuză SUA că folosesc în mod activ retorica nucleară: Rusia nu amenință pe nimeni cu folosirea armelor nucleare

rosbalt.ru
 Serghei Riabkov

Ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, a afirmat că Rusia nu amenință pe nimeni cu folosirea armelor nucleare, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI.

Diplomatul a adăugat că țările occidentale folosesc în mod activ retorica nucleară, încercând să prezinte Moscova că ar fi pregătită să atace cu arme nucleare.

'Pe fondul evenimentelor, care au loc în Ucraina, Statele Unite și statele care sunt dependente de acestea folosesc în mod activ retorica nucleară, încercând să prezinte astfel lucrurile încât să pară că țara noastră se pregătește să atace, folosind arme de distrugere în masă. Ţin să explic din nou că Rusia nu amenință pe nimeni cu foslosirea armelor nucleare', a spus Riabkov. Potrivit acestuia, documentul privind fundamentele politicii de stat ale Federației Ruse definește în mod clar condițiile de utilizare ale armelor nucleare. Rusia poate folosi arme nucleare la primirea de informații veridice despre lansarea rachetelor balistice, care sunt îndreptate către teritoriul Federației Ruse sau către aliații săi, precum și în cazul în care îndeplineşte condiția ca inamicul să atace asupra obiectivelor de infrastructură critică sau asupra obiectivelor de infrastructură militare, iar în cazul în care acestea sunt scose din funcţiune va exista un răspuns al forțelor nucleare; atunci când va exista o agresiune împotriva Rusiei, cu folosirea armelor convenționale, atunci când existența statului este amenințată, a precizat ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.